Ztráta menstruace po zhubnutí

Otázku položila: Bývalá uživatelka #178097 23.2.2017 14:10

Ahoj holky!
Moc moc Vás prosím s jakýmikoli radami ohledně návratu menstruace. Před téměř rokem jsem se naprosto zamilovala do běhání a zdravého životního stylu. Každým měsícem s rozmanitou bohatou a vydatnou stravou, sportem, jógou, jsem se nejen cítila šťastnější, optimističtější, zdravější, energištější, ale i lehčí, což ukazovala i má váha. Rozhodně šlo o zdravý a mírný způsob snižování váhy, přesto mě ale začala trápit jedna změna. Přestala jsem menstruovat. Už je to téměř pátý měsíc, co se mi menstruace nedostavila a nevím, co mám dělat. Jelikož žiji v zahraničí, nemohu navštívit svého gynekologa, navíc bych stejně odmítla píchání hormonů, což je povětšinou jejich návrh na vyřešení amenorei. Prosím, máte někdo jakékoli zkušenosti, rady, budu moc vděčná. Samozřejmě se i snažím zdravě přibrat(jím kupu ořechů, avokáda atd..), ale zatím změny nezaznamenávám a byla bych dost nerada, abych se musela vrátit zpět ke starým návykům hamburgrů, a tím se opět cítila tak unaveně, vyčerpaně a nešťastně.. Piju čaje(Lopuch, Alchemilku), jdu si právě zakoupit tinkturu z Jindřišky ptačí.. Hezký den!

  • 24.02.2017 19:34:30 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Petrakim23.2.2017 14:29

    Zkus hormonální jogu cvičit aspoň dva až tři měsíce. A doporučuji během te doby měřit bt,odhali problemy s cyklem.pokud budes mit ale ukazkove teploty,je mozne,ze proste jen nemenstruujes a cyklus i tak funguje.

  • Ahoj tech duvodu muze byt vice takze urco zkus jak pisou holky, ale kdyby to nepomahalo tak navsteva dr asi bude nutna. A v zahranici si nemuzes k dr zajit??? Mohli by udelat krevni testy jestli je vse ok.

  • podle toho co píšeš to nemusí mít souvislost se stravou. samozřejmně je otázka jakou máš váhu k výšce a jak rychle a kolik kg jsi shodila. navíc MS se může vytratit kvůli rychlému úbytku na váze přestože je váha dál v normě.... jestli jsi za půl roku zhubla cca10-15 nebo víc kg, případně jsi zhubla příliš a máš podváhu, dávala bych to za vinu stravě. příliš velká fyzická zátěž taky může stopnout MS, zkus trošku ubrat- běhat "jen" 3/4 toho co běháš teď. pokud to nebylo tak radikální a nepomůže ubrat fyzické zátěže, je potřeba hledat příčinu jinde a ideálně s dr. ......... nepíšeš jak dlouho žiješ v zahraničí-nemůže v tom být třeba i příliš velkýs tres? no a nebo těhotenství:-p
    jinak já si mám jít někdy během týdne pro recept na přírodní lék na srovnání MS ke svojí gyn. dr., říkala, že s ním má dobrý zkušenosti i u pac. kterým MS vynechávala úplně. můžu ti sem pak napsat co to je (kdyžtak se připomeň když bys měla zájem a já zapomněla)

  • Já když jsem zhubla - taky zdravá strava + cvičení, takže žádná dieta typu - za týden mínus 10 kg - tak jsem taky o ms přišla... Byla jsem na vyvolávačce snad tenkrát dokonce... no a ms se sama vrátila, a byla relativně ok, když jsem opět přibrala... já tehda v mém nejštíhlejším období vážila 52 kg (což je pro některé tady určitě tloušťka), ale prostě moje tělo to nezvládalo... Tak třeba máš mít taky nějakou "svou" váhu - neříkám, vrátit se o 10 kg více... ale třeba 2,3 kg... nevím, toť pouze má zkušenost :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist