Opoždění menstruace

Otázku položila: Anonymní uživatelka #379788 13.1.2018 22:56

Dobrý večer, prosím Vás o radu. Dneska je to 13. den, co se mi nedostavila menstruace. S (teď už bývalým) přítelem jsme spolu spali naposledy 1.12., nepoužili jsme ochranu, ale neudělal se do mě (vím, že tahle metoda "antikoncepce" není zrovna stoprocentní, ale to jen pro informaci). Hned 4.12. jsem potom dostala menstruaci, která proběhla jako obvykle. Ke konci menstruace jsem zřejmě z příliš dlouhého použití tamponu dostala bakteriální zánět. U lékaře jsem byla 12.12. a dostala antibiotika - tablety a lokální čípky, které jsem brala 10 dní. Také jsem tehdy byla na gynekologii poprvé (ostuda, vím), takže mi pan doktor dělal ultrazvuk a objevil přítomnost maličkých cyst na obou vaječnících, jinak prý jsem v pořádku. Dělal mi také cytologii a nebyl žádný nález. Během léčby lokálními antibiotiky jsem dvakrát "krvácela", pokaždé to byla jen kapička na toaletním papíru, ale to jsem připisovala čípkům, protože pan doktor říkal, že někdy mohou podráždit sliznici. V té době jsme se také rozešli s přítelem, což pro mě byla obrovská rána a stres, přestože už to dlouho nebylo ono a bylo to spíš trápení. Jako další velký stresor teď na mě působí zkouškové období a vůbec se mi děje hodně změn v životě. Další menstruaci jsem měla dostat 31.12., ale stále se nedostavila. Mívám ji poslední dobou pravidelnou, 27 dní, i když dříve byly i větší skoky, ale 40 dní mi připadá šílené. Na druhou stranu událo se teď opravdu hodně věcí, které to mohly ovlivnit. Také jsem kvůli cystám začala brát Gynex, pít kontryhelový čaj, cvičit hormonální jógu... Kdoví, jaký to může mít účinek. 8.1., osm dní od nedostavení menstruace jsem si dělala těhotenský test, pro jistotu, i když mi těhotenství nepřišlo příliš pravděpodobné, a byl negativní. Cítím teď občas bolest v podbřišku, jako bych už menstruaci měla dostat a stále nic. Mám ještě jeden test, tak ho zítra zkusím. Jsem dost nervózní, co to se mnou může být, což asi taky může mít vliv. Na příští týden jsem objednaná k lékaři, tak uvidím, ale stejně by mě zajímalo, co si o tom myslíte. Děkuji za do čtení až sem a případné rady :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Můžeš mít zpoždění díky infekci nebo i braní antibiotik. Stejně tak kvůli tomu stresu. A co jsem slyšela od spousty žen tady i jinde, tak Gynex i kontryhel působí špatně na pravidelnost cyklu. Často spíš škodí než aby pomáhaly. Myslím, že prodlužují luteální fázi (období od ovulace do menstruace). Ale moc o tom nevím. Řešila jsi to s gynekologem? 13 dní už je docela dost a primárně bys o tom měla říct gynekologovi. ;) Kolik ti je?

  • No to je celkem jednoznacne. Vliv stresu, antibiotik atd... neznepokojovala bych se zpozdenou ms. Spis se zkus hodit do klidu ty sama. Spravi se to.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 198 otázek, kterým se dostalo 271 490 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist