HA a vynechaná menstruace

Otázku položila: Anonymní uživatelka #411241 8.3.2021 8:46

Dobré ráno, HA nasazuji v So, a v pá mi končí. Tento měsíc jsem v So zapomněla a nasadila v Ne. Nevynechala jsem žádný jiný prášek, jen jsem si posunula cyklus. S přítelem jsme neměli nic moc.. Styk jsme měli fakt minimálně.. vždy jsem ms dostala do 4. Dne vysazení a teď nic.(10dni) Tedy abych to upřesnila - 6.3. Jsem to dostala večer, a přes noc jsem měla čistou vložku a přes další den jsem byla bez ms... pak zase večer jsem krvácela asi 20 minut.. a od te doby nic.. včera jsem si brala zase normálně HA. Jen se chci zeptat jestli se to stává? Že třeba nedoroste sliznice? Nebo je něco v nepořádku? Nějaký problémy? Poradí mi někdo?😊 Děkuji a přeji vám krásný zbytek svátečního dne, Ženy 😍

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik8.3.2021 20:51

    Když užíváš HA, tak sliznice vůbec neroste a nemáš klasickou ms, ale krvácení z poklesu hormonů. Je dost možné, že tím, jak jsi začala užívat HA déle, se krvácení dostavilo ve slabší podobě. Kolikrát při braní HA krvácení úplně ustane. A může se i stát, že ti po čase HA, kterou užíváš, přestane vyhovovat a je potřeba HA vyměnit za jinou či ji úplně vysadit.

  • Jestli to chápu dobře, tak jsi pauzu měla 8 dní místo 7? To sis mohla pěkně zadělat ;) Pauza by neměla být delší než 7 dní a pokud jo, měla by ses celej měsíc chránit ještě jinak, třeba kondomem, protože je snížená účinnost. Samozřejmě krvácet ani nemusíš, protože to není normální cyklus, ale krvácení z poklesu hormonů. Jestli chceš mít jistotu, udělej si těhotenskej test. ;) Beru taky HA a mám za celou dobu už asi 5. značku, protože mi vždycky přestala vyhovovat, tuhle beru ale nejdýl. Cca jednou za rok mi krvácení vynechá a neřeším to, stát se to může :) Důležitý je vyvrátit těhotenství před dalším platíčkem.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist