Chci přestat brát HA, ale bojím se

Otázku položila: Anonymní uživatelka #158298 19.9.2013 20:00

Už jsem svůj problém řešila několikrát, a nevyřešila. Před 15 narozeninami jsem měla strašně silnou menstruaci. Tak, že třeba nejsilnější vložku jsem musela vyměnit každých pět minut (později jsem začala používat tampony, ale ten nejmenší mi vydržel půl hodiny, takže musím používat ty největší) a minimálně tři noci za sebou jsem se nevyspala. Taky jsem měla ms třeba 10 dní, nebo dva týdny. Začala jsem tedy brát HA jakmile mi bylo 15 - do té doby jsme se s doktorkou snažily to řešit různými léky, nezabraly a do 15 mi nechtěla HA napsat. Je mi 18 a naši mi pořád nadávají, že HA beru (už tedy ty tři roky, ach jo). Jenže já opravdu nemám jinou možnost, mám neskutečné bolesti, nemůžu občas ani chodit a je mi na omdlení. A to třeba i celých 10 dní, je to nepředstavitelné. A to prosím tu HA beru.

A když si představím, že bych třeba měla přítele, ten by asi 2 týdny na sex čekat nechtěl, což je dost pochopitelné. :( A já samozřejmě taky ne. Ale zároveň si nechci dál tělo zanášet svinstvem, dokud přítele nemám.
Neskutečně se ale změny bojím. Že se mi menses vrátí tak jako to bylo předtím, což bych už znovu nevydržela, a navíc by mi to znemožnilo chodit ve školy- jsem v maturitním ročníku a i zmeškaný den je moc.

Jak byste mi poradily? :( Nechci zase umírat bolestmi dva týdny a chodit kvůli silné menstruaci na záchod třeba co těch 5 minut, navíc je to pěkně drahé. :( A ne vždy je člověk poblíž wc, např. na horách...
Moc děkuju za jakékoliv rady. A neříkejte mi prosím, že tomu nevěříte a že máte ms jen 3 dny, to mi na náladě nepřidá :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Napadá mě, jestli máš v pořádku slezinu? V té se shromažďuje krev na menstruaci...ta tvoje je asi nějaká hyperaktivní. Mohla by sis ji něčím harmonizovat. Určitě bys na internetu našla nějaké PŘÍRODNÍ produkty, které by na to pomohly. To je hlavní věc. Další co mě napadá, je psychická rovina. Problémy s menstruací většinou něco vypovídají o sebelásce a uznávání vlastního ženství. Za další, jestli by kluk 14 dní nepočkal, tak bych se na něj vykašlala. A HA je vážně svinstvo, kterým se problém jen překryje a u tebe ještě ani né dost ale nevyřeší. Takže potom, co si spravíš slezinu a psychiku a problémy by byly dál, tak by sis mohla najít nějaké přírodní preparáty, existuje jich celá řada. Já jich už hodně vyzkoušela. To o té slezině jsem se dozvěděla docela nedávno (mě zase fakčí málo). :-) Takže si z toho vem, co chceš. Na internetu se toho dočteš víc, když budeš chtít a o škodlivých dopadech HA taky. Hodně zdaru! :-)

  • Z vlastní zkušenosti ti mohu doporučit horčík a železo. Nedostatek železa je chudokrevnost a tím i menší srážlivost krve, tudíž jsem díky tomu více krvácela. Teď, co se mi hladina železa srovnala a piju každý den horčík, tak se mi ms o hoooodně změnila, zmírnila a je i méně bolestivá. Ten horčík je dobrý i s vitaminem B6, který usnaďnuje jeho vstřebávání (já mám of firmy Zdrovit takové sáčky, tam je vše).
    To s tou inzenzitou znám, vstávala jsem v noci po hodině a stejně jsem protékala. HA mi to trošku zmírnila, zlepšilo se to i věkem, ale opravdu mi neskutečně pomohlo to železo, jelikož jsem v březnu skončila v nemocnici s bloklýma zádama (to se ještě nevědělo) a dělaly se všelijaké testy, co to může být a s tím se přišlo i na tu chudokrevnost).
    Jinak, já se taky bojím přestat brát HA... Bojím se, že budu mít zase cyklus 21 dní, budu 7 dní krvácet a 3 špinit... A tak nějak jsem si za ty 4 roky (beru ji od 14 :O=) na ni zvykla a když jsem teď chtěla přestat ji brát, tak jsem nesvá, jsem nervózní, prostě mám pocit, že se bez ní neobejdu, že se mi něco stane, když vysadím... Hlavně máme v rodině nízký tlak a mně ho zvyšovala do normálu, takže jsem si odvykla na točení hlavy při vstávání a tak.
    Bohužel, velkým negativem je, že mi velmi ovlivňuje psychiku... Vyzkoušela jsem jich už dost a jediná mi sedla Chloe, která se ale nesmí brát příliš dlouho... Jsem depresivní, ubrečená, bez nálady, nic nezvládám, hádám se... Achjo, chci to vysadit, ale bojím se :'-(.

  • Já osobne bych HA brala stale, pokud ti nedovoluje situace prestat (skola apod.) a proste ji prestan brat az ti to prijde vhodne :) znam holky ktere ha berou taky od 15, a hold, dneska je svinstvo uplne vsecko, takze asi tak. ja bych u ni zustala :)

  • HA je opravdu velké svinstvo a vůbec se tvým rodičům nedivím. Taky bych nebyla nadšená, kdyby má dcera brala takhle brzy a dlouho takové svinstvo.
    Chtělo by to znova prodiskutovat s doktorkou, jestli není na trhu něco nového, co by ti mohlo pomoct.

  • A to jsem si myslela, jak nemám silnou MS... Taky mi HA hodně pomohla - jak od bolestí, tak od intenzity. Brala jsem ji od 16 - kvůli zabránění početí, zmírnění MS bylo pouze příjemným +. Jelikož mi to vyhovovalo, tak jsem HA brala i v době, kdy jsem partnera neměla a proti početí se chránit nemusela. HA jsem vynechala loni (ve 22), protože jsem ji brala už dlouho a mimi se nebránila. Cca půl roku po vynechání se MS ještě držela při zemi, pak se to ale začalo vracet do starých kolejí - intenzita i bolesti. Naštěstí jsem otěhotněla, takže jsem to nezakoušela moc dlouho. Ano, umělé hormony nejsou pro tělo to nejlepší, ale když si představím, co všechno dneska jíme... Doporučuje se, myslím, vynechat HA po pěti letech, kvůli očistě těla. Tak máš ještě dva roky čas. Pak uvidíš ;)

  • Ahoj, tak ja som zacala brat HA ked som mala tamer 18 rokov, od 14 som mala MS velmi silnu, bolestivu, raz som dokonca odpadla a kamarat ma priniesol domov. Gynekologicka mi predpisala HA (inac myslim, ze to nie je onic vacsie svinstvo ako ibalgin, a ostatne talbetky, ci dokonca mnohe lieky, ktore berie miliony zien na podporu plodnosti- clostibegit, duphaston, utrogestan a podobne, a mnohi lekari vravia, ze po dobrati HA po par dnoch v tele uz nemas ani stopu po hormonoch, navyse aj ked su to synteticky vyrobene hormony, strukturou zodpovedaju tym, ktore su telu vlastne). Pocas brania HA bola MS v pohode, takmer ziadne bolesti, primerane krvacanie...... asi po 9 rokoch som vysadila a tiez som sa dost obavala, ako to bude, ale musim povedat, ze je to OK, dokonca moje bolesti su este slabsie ako pocas brania tabliet a krvacanie tak 3-4 dni, co pri HA to bolo tak 6dni. Ale je to na Tebe, takze ak ich chces brat dalej, tak kludne. Alebo mozes skusit vysadit, a ked sa tazkosti znova objavia, tak ich mozes opat zacat brat ;-).

  • ahoj. já to měla stejně tak - od 14ti mi napsali HA protože jsem měla křeče, zvracela jsem, průjem a hrozně silnou ms. po HA se mi moc ulevilo a brala jsem ji přes 10 let. letos jsem ji v půlce června vysadila (teď je mi 25let) a po 3 měsících snažení o mimi se nám to povedlo. takže ať mě nikdo nestraší s tím, že HA je moc špatná pro tělo. dneska jsou ti dávky hormonů tak malý, že to není příčinou neplodnosti a tak...
    určitě ber dál!

  • ahoj, já to měla pdoobné, každá ms veliké bolesti a křeče, už na základce jsem kvůli tomu vždycky musela zůstat prá dní doma, protože jsem nebyla schopná ani vstát z postele. Na střední jsem opakovaně skončila v nemocnici na kapačkách a dostala ha. Tu jsem brala 12 let v kuse a ms se mi zkrátila, tak příšerně to nebolelo-bylo to stále bolestivé, ale snesitelné. Po vysazení se mi hned první cyklus původní problémy vrátily se stejnou intenzitou, mimčo se zadařilo docela rychle. Po porodu a první ms jsem si opět nechala napsat prášky a pohoda. Teď jsem nedávno vysadila a opět chcípám každou ms bolestí a křečema a nejsem schopná dojít první dva dny do práce, tak si beru volno. Porod mi zase až tak strašný nepřišel, na bolest už jsem byla z ms zvyklá. Čekala jsem, že se to třeba porodem zmírní, ale to se vůbec nestalo. Bylinkové preparáty mi jen rozhodily jinak pravidelný cyklus a bolest byla ještě větší, dávky hořčíku taky nic neudělaly.

  • Ahoj nedá mi to nereagovat. Já HA brala 7 let,cca od 15 roků. Předtím jsem měla MS silnou, 8 dní + 3-4 dny špinění. Byl to také jeden z důvodů, proč jsem HA začala brát. HA mi s těmito obtížemi sice nepomohla zcela, ale bylo vše snesitelnější i z toho důvodu, že jsem si mohla menstruaci oddálit, když jsem potřebovala. Po 7 letech užívání jsem začala mít hormonální problémy a musela jsem ji tak na nějaký čas vysadit. Po cca 2 měsících, kdy se mi cyklus ustálil, se mi tělo srovnalo tak, že nyní mám menstruaci uplně ukázkovou. 3 dny + 2 dny špinění, bolesti jen první den, už nemusím ani v noci stále vstávat a kontrolovat. :-) A k HA už se vrátit nechci, není důvod :-) Takže se neboj, na každého to působí jinak. A i kdyby se Ti obtíže vrátily, je lepší se poohlédnout po přírodních preparátech, které Ti také mohou pomoci a nenasekají Ti v tvém těle ještě větší neplechu :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist