Antikoncepce+prohlídka u doktora

Otázku položila: Bývalá uživatelka #6668 31.1.2012 7:17

Ahoj holky :)
Chtěla jsem se zeptat,jak to je s antikoncepcí? Je možné jí začít brát třeba ve 14.-15.den cyklu? Zítra si pro ní poprvé jdu a nevím,jak to bude. :/ A bude mě prohlížet doktor, i když jsem ještě panna?
Děkuju :)

Odpovědi správkyň témat

  • Brát HA uprostřed cyklu se nedoporučuje, protože bys MS stejně v předpokládáném termínu nejspíš dostala (byť by byla slabší a kratší). Prostě počkáš do MS apak začneš brát HA první den krvácení. Tím pádem budeš chráněná okamžitě.

    Prohlížet by tě gynekolog měl. Bez prohlídky bys HA dostat neměla.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • asi tě prohlídne (Dr. prohlížela po operaci slepáku i moji tehdy 11 letou dceru), ale vyšetření probíhává jinak, většinou přes konečník (postavení dělohy apod.). k tomu jak píše Misaj jen doplním - pokud by jsi začla brát až 5.den cyklu, je třeba se obvykle chránit ještě prvních 7 dní jinak, než bude mít HA účinek, na který se dá spolehnout. takto v polovině cyklu rozhodně brát nezačínej, leda si tělo rozhodíš. s velkou pravděpodobností už by jsi měla ted po ovulaci a za problémy s rozhizeným organizmem to nestojí.

  • antikoncepce se začíná zpravidla brát 1. nebo 5. den cyklu, je to vždy u každé napsané v příbalovém letáku. Když jedeš třeba na dovolenou nebo prostě potřebuješ, abys MS nedostala, tak prostě přejdeš hned na druhé platíčko a neuděláš si 7dení přestávku, ale nemá se to dělat často. Pokud jsi panna, tak tě asi prohlížet nebude, nevím, já když jsem šla poprvé, tak jsem panna už nebyla, ale kamarádka, co byla se mnou, panna byla a tu neprohlížela.Ale asi to záleží na doktorovi.

  • U všech prášků se vždy řiď příbalovým letákem, proto tam je. Pokud máš strach, že bys to z letáku nepochopila, klidně se zeptej doktorky, určitě ti to vysvětlí víc "po lopatě". Jinak já když jsem byla poprvé, tak jsem taky byla panna a doktorka mě vyšetřovala vaginálně prstem- Zeptala se mě jestli používám tampony, tak jsem řekla, že ano a ona na to, že má tenký prsty, takže mě vyšetří prstem, že to bude stejné jako když si beru tampon :-D. Jinak zrcadly a ultrazvukem mě vyšetřovala až "potom" a cytologii taky dělala až po sexu. Jinak ti přeji příjemného gynekologa, ke kterému budeš chodit s co nejmenší nervozitou :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist