ultrazvuk

Otázku položila: Bývalá uživatelka #43237 17.9.2012 12:04

preloze mi to nekdo zkusenejsi?
deloha v AVF 74x35mm, endometrium triple-line 7mm, myometrium pravidelne, cervix bpn., leve ovarium norm. vel. s domin. folikulem 16mm, prave ovarium norm. vel. se sekund. folikuly, v c,D. prouzek volne tekutiny.

Snazime se o mimi, zacinam se ucit veci jako BT , a ovul,,,, a na ultrazvuku jsem byla tak vyplašena že jsem se na nic neptala,,, a ted nevim co to. Ke gynekolozce jdu az za par dni.... tak v pripade ze nekdo rozumi reci lekarske prosim aspon ve zkratce... ;)
Dekuji předem :-):-)

Pardon, nemám tam čárky, háčky,,, a v první věte je překlep, ujelo mi písmenečko ;) Přeloží. :) Rozlouskejte, přeložte a poděšlte se o zkušenosti. ;) mockrat díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslim, ze to mas dobry. Sice nejsem lekar, ale z tech mnoha vysetreni pred a behem tehotenstvi jsem uz leccos pochytila :-) Taky jsme resili neplodnost a nakonec se zadarilo samo. Takze:
    Deloha v AVF je popis normalni pozice, velikost je v mm a je taky v pohode. Endometerium je delozni sliznice a 7mm je luxusni vyska pro zahnizdeni oplodneneho vajicka, triple line - to ma byt. Cervix je delozni cipek bez pozitivniho nalezu (bpn) takze ok, a ovulovat budes nejspis z leveho vajecniku, kde ceka ten dominantni folikul (takovy sacek s vajickem/vajicky), ted ma 16mm to je ok, praska pri velikosti cca 20 mm. Takze bys mela byt nejaky 9.-11.den cyklu, je to tak? Jen odhaduji. Ten prouzek volne tekutiny je asi v prostoru zvanem Douglas, male mnozstvi je ok.
    Tohle je klasicke prvni vysetreni, ale jeste se dela spousta dalsich, pokud se dlouho nedari otehotnet.
    Hodne stesti!;-)

  • Hih, já na takovýmdle vyšetření byla taky a už si to moc nepamatuju...

    Dominantní folikul je to vajíčko, který je připraveno k oplodnění (asi si byla těsně před nebo po ovulaci, nebo jsi jí měla zrovna ten den) 16mm jsem měla myslim taky =D mno a to vajíčko pochází z levýho vaječníku a v pravým vaječníku doktorka viděla připravený další vajíčka na příští ovulaci, jedno z nich dozraje a bude z něj další velkej folikul.

    Řekla bych že máš vše asi v normě, podle toho co píše, ale netušim co je to ta volná tekutina... to mi nic dr. neříkal... A ty názvy předtim to ti to prostě všechno měřila a tak, bude to ok :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 525 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist