možné těhotenství, co teď?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #438227 19.7.2021 1:31

dobrý den. je mi 17 let a nyní už s ex přítelem jsme před 2 týdny měli nechráněný styk. jednalo se o přerušovanou soulož, tedy se do mě neudělal. ale i tak se bojím, že jsem těhotná. včera jsem měla dostat menstruaci a nic. celý měsíc jsem nepocítila sice žádný "příznak" - jako je ranní nevolnost,...
půjdu si brzy pro jistotu koupit test. proto se chci zeptat, co dělat, kdyby vyšel pozitivní. existuje ještě nějaký prášek, co se "toho" zbaví i po takové době?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik19.7.2021 7:10

    S přerušovanou souloží by jsi otěhotnět neměla, pokud partnerovi opravdu věříš, že se v tobě neudělal. A ms si tím, že se nervuješ, klidně můžeš posunout. Pro příště bych si zjistila něco o svém tělu. Třeba začít měřit bazální teplotu, aby jsi věděla, kdy máš ovulaci, plodné a neplodné dny. Pokud se stalo, že jsi těhotná, nezbývá nic jiného než zajít na gyndu a nechat si napsat potratovou pilulku, která se musí vzít tuším do 12. týdne těhotenství. Chápu, že vás nechráněný sex s přítelem láká a je lepší než s kondomem a HA neber, je to svinstvo. Ale je potřeba mít jistotu, aby jsi pak každý měsíc nevyšilovala, že jsi těhotná. Klidně si dnes zajdi pro těhotenský test, ať máš jistotu, a pokud zjistíš, že nejsi, určitě se ti uleví a ms brzy přijde.

  • Volně prodejný v lékárně ne. Ten se bere přímo po a měl by se brát jen výjimečně.

    Ale určitě je možnost farmakologické interrupce, to musí člověk do nemocnice, tady si vezmeš prášek – celkově jsou 2, jednu bereš v první návštěvě a druhou při další, kdy ti řeknou, že se máš dostavit (musí to být pod dozorem, protože ověřují stáří těhotenství – nefunguje dobře, když je plod starší, plod musí být do 6-7. týdne) a dostaneš jakoby větší, silnější a otravnější menstruaci.

    Ale připrav se, že předtím, než ti ten prášek dají, budeš muset jít na ultrazvuk, tam právě určí stáří plodu, vyplní s tebou dotazník, ten se pak statisticky zpracovává (ale nemusí to být příjemné odpovídat na jejich otázky, chtějí znát důvod, proč nechceš dítě, tvé vzdělání atd.).

    Co se týče těhotenského testu, tak je asi lepší rovnou zajít do nemocnice na krevní test, který je o něco spolehlivější (zvládne detekovat těhotenství dřív).


    Neboj se, test nemusí opravdu vyjít pozitivní, stačí stres a cyklus je narušen…

    A co se týká budoucích intimních vztahů, do budoucna doporučuju nějakou formu antikoncepce, která ti sedne (ať tímto stresem nemusíš procházet po druhé). Tipuju, že ti gynekoložka ráda poradí.


  • Francy19.7.2021 9:05

    Když už ti mešká ms, tak zkus test a podle výsledku uvidíš. Na prášky po, jako je Postinor nebo Escapelle, je už pozdě - ty se dají koupit v lékárně. Pokud jsi těhotná a dítě nechceš (jakože se ti nedivím), tak na gyndu a dohodnout se na potratové pilulce, jak už tu bylo řečeno. Ale nemyslím si, že je to úplně levná záležitost 🤔

  • macicekkajik21.7.2021 7:53

    Docela by mne zajímalo, jak ti dopadl těhotenský test?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist