bolest při menstruaci

Otázku položila: Anonymní uživatelka #436548 15.11.2020 9:40

dobré ráno, už od 13ti (teď mi je 16) mě trápí vždycky při menstruaci bolesti břicha. sypat do sebe paraleny každej měsíc pět dní v kuse se mi nechce, to si nemyslím, že by prospělo mým ostatním orgánům. nevíte, co funguje na tyhle bolesti v podbřišku? já se někde dočetla, že antikoncepce, stojí za to ji vyzkoušet? děkuji za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Neporadim co s bolestmi, ale souhlasim, ze antikoncepce neni to nejvhodnejsi reseni. Uz proto, ze antikoncepce primarne zabranuje nechtenemu otehotneni. Neni to lek!
    Pokud se pouziva na nejake potize, at uz bolesti, kozni problemy, pravidelnost cyklu... Tak ver, ze potize pouze prekryje a schova tak, aby to vypadalo, ze nejsou. Nezjistis pricinu a uz vubec to nevylecis.
    Nehlede na to, ze ne kazda antikoncepce muze dane zene vyhovovat a muze trvat i nekolik mesicu, nez najde tu pravou. A dalsi vec - pri vysazeni muze zena mit mnohem horsi potize a stejne to bude muset resit jinak.
    No a staci si precist pribalovy letak k jakekoliv antikoncepci (jsou dostupne i na internetu), a zjistis, ze muze mit mnoho horsich vedlejsich ucinku....

  • Radši než paralen zkus ibalgin nebo ibuprofen (stejná účinná látka). Případně jsem měla ještě Nalgesin S (ten fakt pomohl, ale je až od 50 kg). Teplo na břicho a psychickej klid, lehčí cvičení neuškodí, nebo pohyb na vzduchu. Antikoncepce ti nepomůže, problém to nevyřeší a přijde mi lepší si radši vzít 2 dny prášek na bolest než se cpát nonstop hormonama, hlavně ve tvým věku. Sama HA beru (kvůli ochraně) a na bolesti mi to vůbec nepomohlo. Nejvíc pomáhá teplo na břicho nebo si prostě vzít ten ibalgin, když se to nedá vydržet :) A pak by bylo fajn si dojít na gynekologii, jestli za bolestma není jiný problém (třeba endometrioza). Taky mi bolesti ovlivňuje stres, proto psychickej klid a když se cpu třeba brambůrkama ten měsíc nebo naopak sladkým, je to taky horší :D

  • stupidiack15.11.2020 12:42

    Akné, nepravidelná nebo bolestivá MS a slečny si hned letí pro HA .. 🤦‍♀️
    Souhlasím s tím, že každodenní nálož hormonů do těla není o nic lepší jak pár paralenů během měsíce .. 🤷‍♀️ Navíc nikde nemáš záruku, že ti HA od bolestí uleví ..
    Za mě pomáhá teplo (termofor) na břicho, bylinkové čaje na bolestivou MS apod.
    Když už se to nedá vydržet, tak prostě Paralen nebo Ibalgin zabere ..

  • macicekkajik15.11.2020 10:50

    Raději si vezmi prášek na bolest než do sebe cpát HA. A stále lepší si vzít prášek na bolest než trpět bolestí. Dobře pomáhá i týden před ms a při ms brát magnesium. A jak už tu bylo řečeno, kalíšek zmírní bolest a zkrátí ms. U mne to funguje také.

  • To jako myslíš, že každodenní užívání HA bude k tělu šetrnější?
    Stalo by za to jít na vyšetření, ale nenechat si hned cpát hormony, ale zjistit příčinu.
    Já měla jako nactileta taky velké bolesti-hlavně 1.den ms. A na gynde dr zjistila, ze mám delohu v obracene poloze a to bylo příčinou bolesti. Napsala mi rehabilitace podle Dr.Mojzisove a bylo to pak lepší.

  • Urcite by mohly pomoct bylinkove caje ci preparaty, mohlo by pomoct cvičení (bud mojzisova, nebo i joga ma dobre cviky, na netu toho najdes). Vim ze nektere zeny pisou i ze treba prechodem na mensteuacni kalisek se jim bolesti zmirnily a ms zeslabla.
    Do HA bych rozhodne nesla!!!!! Presne jak tu bylo receno, je to mnohem horsi nez nejaky paralen na bolest a hlavne to problemy jen maskuje.
    Za sebe ze sve zkusenosti, kdyz jsem mela bolestivou ms bylo nejlepsi kdyz jsem se hybala (at cvičení ci prochazka), pripadne termofor..

  • Sice já mám jen mírné bolesti břicha, ale mě pomáhá si to břicho nahřívat. Nějakýma těma polštářkama, do kterých se dá voda. Většinou si lehnu do postele, pustím si relaxační hudbu a nahřejvám si břicho. Většinou se mi potom nechce nic dělat, nebo se stane že rovnou usnu. Snad ti to taky pomůže. Nebo popř. můžeš zkusit i horkou vanu. Snad jsem pomohla:-)

  • Ahoj,
    Souhlasím s tebou, prášky nic neřeší, a to ani paralen, ibalgin nebo antikoncepce. Ze své zkušenosti doporučuji dobrého doktora přes čínskou medicínu. Měla jsem menstruaci nepravidelnou, se silným krvácením a bolestmi. Díky čínské medicíně mám menstruaci pravidelnou, krátkou, slabou a bez bolesti. Pro začátek zkus tento test, ale jinak je lepší přímo zajít za někým. Tradiční čínská medicína léčí bylinami. https://www.patentnimedicina.cz/cz/tcm-test-dobre-menstruace/

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist