Vztah na dálku?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #350207 27.4.2016 17:58

Ahoj holky, ráda bych se vám tu s něčím svěřila a zároveň se vás zeptala na vaše zkušenosti. Jde o to, že mám přítele se kterým budu za chvíli půl roku. Není to moc dlouho, ale na mě je to rekord. Zkrátka citím, že jsem konečně potkala toho pravého. Jsem ve třetím ročníku střední školy a přítel (je ze stejného města) mi po prázdninách odjede do Prahy, jelikož se tam dostal na vysokou. Čím více se to blíží, tím větší mám obavy. Teď to funguje tak, že se vídáme skoro každý den a já mám hrozné obavy z toho jak to bude až mi odjede tak daleko. Hodněkrát jsme zažili situace, kdy jsme se neviděli skoro tři týdny a řekla bych, že to náš vztah posílilo, ale bojím se toho, že jakmile odjede do Prahy, tak to ze začátku budeme nějak zvládat, budeme si skypovat, volat. Ale to fyzický kontakt nenahradí. A já se bojím právě toho. Co když si prostě jednoho dne řekne, takhle už to dál nechci. Bojím se, že si najde někoho jiného s kým by trávil více času a mě odkopne. Zkoušela jsem se s ním o tom bavit a řekl mi, že to bude těžké, ale že to zvládneme a tak trochu mě popíchnul tím, jestli mu zůstanu věrná a já se ho zeptala na to samé a odpověděl mi : „To víš, že ano!". On miluje mě a já jej také a nedokážu si představit život bez něj. Je to chlap mých snů a ani nechci myslet na to, že bych o něj přišla, protože bych asi nikdy nenašla někoho takového jako je on. Kamarádky mě uklidňují tím, že je rozumný a pokud ve svém věku slibuje něco takového, že se nemusím bát, že jen tak ze dne na den názor nezmění. Jenže chlapům do hlavy nikdo nevidí.Teď se dostávám k otázce na vás. Máte nějaké zkušenosti se vztahem na dálku? Přežila váš vztah dálku nebo ho naopak zničila?

  • 27.04.2016 18:50:06 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj :) můžu se zeptat odkud jsi ty, nebo alespoň jak daleko od sebe budete?
    Předpokládám, že bude jezdit domů na víkendy, případně ty občas za ním, o prázdninách bude doma...podle mě nebude žádný problém.
    My měli s přítelem vztah na dálku 700 km dva roky, viděli jsme se dva dny v týdnu, někdy celý týden nic. Hodněkrát jsme se pohádali, hodněkrát jsem toho už měla plný zuby, ale nedokázala jsem si už představit, že bych byla s někym jiným. Celou dobu jsme si byli oba věrný, často si psali, telefonovali,...
    Ségra měla vztah jako budeš mít ty. Přítel ji odjel na VŠ do Prahy, oba byli ještě dost vytížený, viděli se málo. Teď jsou manželé a mají miminko.
    Myslím, že jestli se k sobě hodíte, tak to bude občas těžký, ale zvládnete to. Kdyby tě podvedl, tak to nebude dálkou, ale jeho povahou a podvedl by tě i kdybyste byli v jednom městě.
    Takže neboj, bude to dobrý. :)

  • Záleží to jen na Vás. Vím o páru, kde byli kadý z jiného kontinentu a dnes jsou svoji a mají rodinu. Pokud budete oba chtít a budete se oba snažit, pak jsou šance velmi vysoké.

  • Ještě jste oba dva mladí. Jdi do toho s rezervou na tohle ti nikdo neodpoví. Jsou páry, které spolu fungují výborně. I můj vztah ustál dva roky velké dálky a studia v zahraničí. Jenže před tím to byl vztah kdy jsme spolu byli skoro stále 4 roky v kuse takže se dá říct, že se pauzička hodila. Na druhé straně nemusí jít o to jestli tě bude nebo nebude podvádět. To je prostě charakter a podobně vysoká škola občas dokáže lidi změnit a i z těch kteří sedí rádi doma na zadku dokáže někdy zázrakem vyčarovat pařmeny či neúnavné pijany pivka. Jsem zrovna na vysoké a na tyhle zábavy se cítím už tak nějak "stará" protože jsem o 3 roky starší než ostatní, ale je pravda, že tam kolem sebe vnímám velké proměny. Například slečny, které byly vždy vzorňačky a znám je od základky :D jsou najednou na koleji hotové pařmenky, které vydrží více než ostatní... Holt tohle ti nikdy nikdo nepředpoví. Je to taky o podezíravosti z obou stran. Přeci jen jsou někdy chvíle, kdy tě bude hlodat červík. Přítel bude třeba unavený, nebo zapomene, nebo se bude učit a nezavolá a ty se budeš doma užírat co se děje a funguje to i z jeho strany. Prostě chce to zatnout zuby a vydržet a hlavně se obrnit. ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist