Vztah na dálku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #224692 25.3.2016 22:40

Ahoj holky, s přítelem jsme spolu skoro rok a náš vztah skvěle fungoval. Studuji v Ostravě, přítel bydlí v Novém Jičíně, což je kousek, takže jsme se vídali i několikrát týdně. Bohužel letos mě čekají státnice a já se budu příští měsíc stěhovat ke mně domů, takže 150 km daleko od něj a příští rok nastoupím do jiného města než Ostravy, protože tam můj obor není. A padla na mě nějaká úzkost a smutek z toho, že vlastně nechci mít vztah na dálku, chci mít přítele u sebe, být s ním klidně i chvíli, ale často (takže takové to, jako když bydlíte ve stejném městě), protože ho moc miluju. A teď pořád přemýšlím, co s tím. Vím, měla jsem na to myslet dřív, když je mezi námi tolik kilometrů . Navíc poslední dobou, jak mám starosti a povinnosti s diplomkou ve škole se vůbec nevídáme a nejdřív mi chyběl, pak mi už ani tak nechyběl a teď jsem ve fázi, kdy jenom brečím a je mi strašně smutno. Nevidím v našem vztahu smysl pokračovat, protože on chce později bydlet tam, kde bydlí a já taky v té své části republiky (vím, že je na takové úvahy po 1 roce brzy, ale přesto mě napadly), ale na druhou stranu ho moc miluji a chci být s ním. Ale on má svou práci a dálkově školu, takže přes týden nemá čas, ani si nepíšeme, takže vůbec nevím, co se děje nového. A když se zeptám, tak je otrávený a unavený a krátce odsekne. Co mám dělat?

  • 26.03.2016 10:37:42 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • My s partnerem jsme vztah na dálku měli několik let, kvůli škole a práci. Každý na druhý straně republiky, vídali jsme se co to šlo, někdy to vyšlo na každý víkend a někdy co 14 dní, ale denně jsme viseli na telefonu, skype, icg a viberu. Zprávy za den a telefonáty ani nepočítám, byli jsme v kontaktu neustále i v době kdy jsme se učili do školy.
    Už když jsem si s ním začínala věděla jsem do čeho jdu, oba jsme to věděli. Ta dálka je někdy fakt na pytel, ale o to víc jsme si užívali ty chvíli, kdy jsme byli spolu. Nikdy za ty roky mě nenapadlo se s ním rozejít jen kvůli tomu, že je moc daleko.
    Spíše jsem hledala různé možnosti jak být s ním co nejvíc i přes školu a různé překážky, někdy to byli i peníze, protože studenti kteří neměli brigády měli občas hluboko do kapes.
    Pokud se milujete, tak dálka ve vašem vztahu hrát roli nebude, váš vztah to upevní a o to víc si budete vzácnější a každý okamžik co budete spolu si to užijete.
    Ale, buďto ten vztah ustojíte a nebo ten vztah půjde do kopru. Záleží jen na vás dvou, jak to zvládnete.
    Přemýšlela jsi i o tom, že bys školu dělala dálkově když ti tak vadí, že bys byla daleko od přítele?
    Už jen to, že jste spolu chvíli a předem víte, že ani jeden se nemíní stěhovat z místa kde jste vyrůstali je celkem problém.
    Pokud jde o přátele které byste stěhováním mohli ztratit, tak přátele si najdeš všude a rodina? Však za tou můžete jezdit o víkendy na návštěvy nebo několikrát do měsíce, vážně nevidím problém, když se jeden z partneru přestěhuje jinam, jen aby založil rodinu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist