vztah na dálku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #42182 30.4.2011 13:18

Tahle otázka je trochu jiná než ty ostatní.. Chci se zeptat, co si myslíte o vztazích na dálku?... Příští rok jdu na VŠ a bydlet budu na koleji, doma budu pravděpodobně jen na vikendy, přítel bohužel ještě jeden rok zůstává "doma".. Hrozně bych si přála, aby nám to vydrželo, on má opravdu všechno co sem kdy chtěla... vztah máme krásnej.(jsme spolu 3 roky). ale toho odloučení se hodně bojím... Mně vždycky přijde divný když se nevidíme třeba 3 dny... trvá mi pak vždycky chvíli než si na něj zase zvyknu, myslím to tak, že mi přijde trochu cizí a trvá mi chvilinku než je to zase úplně ok... a když si představím, že takhle to bude každý týden:(.... Je vůbec reálný, aby to vydrželo?

Děkuju vám moc:) hned mám víc optimismu na duši:)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslím si, že zvládnout se to dá. Zvlášť pokud budeš jezdit domů každý víkend. Bylo by asi jiné, pokud bys jezdila domů tak 1x za měsíc, jako jsem jezdívala ze školy já. Ale takhle se uvidíte každý týden, semestry nejsou příšliš dlouhé, během zkouškového můžeš být doma a ten rok uteče jako voda :o)

  • petulinkaa1330.4.2011 14:28

    Jestli vztah na dálku vydrží,je vždycky jen a jen na těch dvouch,neni nikde jasně daný,že nevydrží,musíte chtít oba dva a udělat pro to maximum! :-)

  • ahoj, myslím že to jde, ale chce to veeeeelkou důvěru mezi těma dvěma! A taky pochopení. Je to určitě něco jiného, než doposud, ale myslím že pokud budete oba chtít vztah udržet, určitě se vám to podaří!Přeju moc štěstí!!

  • Ahoj, tak přesně takhle jsem to měla taky :) Byli jsme s přítelem 3 roky, když jsem šla na VŠ, přítel stejně starý, ale po matuře nastoupil do práce. Do školy jsem jezdila v pondělí večer a vracela jsem se buď ve čtvrtek večer, nebo v pátek odpolko a zvládnout se to dá. Veškerý zbylý čas jsem trávila s přítelem, u rodičů už jsem prakticky nebydlela, takže ze školy rovnou k němu. Záleží na tom, na jakou jdeš školu, jak si můžeš sama zorganizovat rozvrh, já jsem si už od druhého semestru naplánovala školu jen na 3 dny v týdnu :) Hlavně si vem, že na té koleji strávíš každý semestr tak 12 týdnů, kdy skutečně chodíš do školy. O zkouškovém se můžeš učit doma a uvidíte se úplně normálně. Vypadá to hrozivěji než to ve skutečnosti je ;)

  • Neboj. I vztah na dálku se dá zvládnout - víc se na sebe těšíte, každou chvilku spolu si užíváte :-) A nezapomeň na moderni technologie - můžete si volat, psat, povídat přes webku. Záleží jen na vás. A pokud se budete vídat o víkendech, tak není co řešit, taky bys mohla studovat v cizině - to by bylo teprve na dálku. Tak hlavu vzhuru!

  • na koleji jsem mela spolubydlící, jejíž přítel, kterého znala před VŠ asi rok za ní jezdil cca 2x do měsíce a ona pak cca 1-2 x do měsíce domů. Viděli se tedy skoro každý víkend a to i přes to, že jezdila z Ústí do Břeclavi! Takhle to vydrželi 5 let!! Po VŠ zjistili že si v tom "opravdovém" životě moc nerozumí a jejich vztah se rozpadl. Škoda.....Není to o vzdálenosti, ani četnosti setkání, ale jak už tu výše psala petulinkaa, zda oba chcete být spolu a jste schopni něco pro to "vytrpět". Držím palečky, at vše klape, jak má:))

  • S přítelem to tak máme už druhým rokem a pořád nám to klape, akorát nás to omezilo v tom vídání, vidíme se jen tak 3x - 4x za týden, ale zvyknout se na to dá. A jsme si víc vzácnější a víc se na sebe těšíme, než když jsme spolu každý den. Určitě se to zvládnout a navíc, když píšeš, že přítel zůstává ještě rok doma, tak ten rok se dá vydržet;)

  • To samé mě čeká příští rok, taky jsem spolu 3 roky...a tohle už podle mě není vztah na dálku ;) my se známe, vídáme se téměř denně a nevidím ho třeba dva dny a je mi smutno, to jo...ale na to si člověk zvykne...navíc oba víme, co v sobě máme a on mi to i říkal, že to zvládneme...neřeknu, být spolu pár měsíců, je to něco jiného ;) ale, když už jsme spolu tak dlouho, tak myslím, že tohle nám neublíží, jen nás to posílí. sestřenice taky jezdila domů na víkend, ve 3. ročníku VŠ si našla přítele od ní z vesnice a viděli se o víkendech a už jsou manželé a ona dodělává poslední ročník ;) je to jenom o síle vztahu a 3 roky jsou myslím dost dlouhá doba a víte, co od sebe čekat...vůbec bych se nebála...samozřejmě, jestli víš, že máš na něj spoleh atd....

  • Ja mela vztah na dalku rok, ja byla v Cechach, pritel (nyni manzel) v zahranici. Vidali jsme se tak jednou za mesic, bylo to hodne drsny, ale zvladli jsme to. Kdyz jsem dodelala skolu, tak jsem se za nim prestehovala a jsem moc rada, ze jsme se na to tehda nevykaslali. Uz to je temer 6 let... Preju vam hodne stesti!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist