Vztah na dálku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #359152 9.1.2016 17:46

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, která se týká mého vztahu. Před nedávnem se mi naskytla příležitost odjet mimo ČR a to konkrétně do Austrálie, je tady ale problém- mám přítele, který se jmenuje Lukáš. S Lukášem jsme spolu půl roku,ale známe se už mnohem déle. Hodně si rozumíme je to skvělý muž, který se ke mně hodí. Máme se hodně rádi, vlastně jsme do sebe zamilovaní. Je to vztah plný milých gest a činů a zkrátka Lukáš je chlap, který je už do budouctnosti. Jenže jsme mladí a bez závazků a mně se naskytla tato příležitost. Lukáš o tom ještě neví a já nevím, jak mu to co nejšetrněji říct. Jsem rozhodnutá a kvůli vztahu nehodlám něco takového promarnit. Mám obavy a nejspíš i vím,že se kvůli tomu semnou rozejde, ačkoliv to já nechci. Pryč bych měla být alespoň rok. Chci mu vysvětlit, že to není konec, že se vrátím a že s ním chci být. Poznamenávám, že Lukáš semnou jet nemůže, protože on závazky má. Proto bych chtěla poprosit o radu jak mu mohu co nejšetrněji podat,že do 4 mesicu odjíždím,ale chci s ním i nadále být. Prosím nepište proč od nej odcházím nebo jak a podobně, pouze vás žádám o radu jak mu to můžu podat. Velice uvítám i přímou variantu,kde mi napíšete co byste přesně napsaly vy, protože já si nevím rady, je to hodně citlivý člověk, občas i náladový. Děkuji moc a budu se těšit na vaše rady :)
S pozdravem Tereza S.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud spolu máte zůstat, nic se nezmění, ani pokud odjedes na rok. Poslední tři roky jsem byla pracovně víc v zahraničí než doma. Komunikovali jsme spolu každý den přes Skype, viber nebo fcb. Teď už jsem zpět a snažíme se, aby nás bylo víc :-)

  • Ahoj nevim mam opacnou zkusenost a to jsem nebyla ani v zahranici jen jsem se stehovala 250km a vztah to nevydrzel takze za me ne. Dneska si to vycitam ze kdybych nikam nejela byla bych uz dneska davno jinde nez jsem, ale je mozne ze to Vas vztah ustoji a budete potom stastni :-) drzim pesti aby to bylo ok :-)

  • Ahoj Terezko,
    A proc by to mel byt konec? Nebud hned tak skepticka. Jesttli je Lukas chlap, co te vazne miluje, tak si na tebe pocka. Vzdyt odjizdis jen na rok, ne na deset. V dnesni dobe smsek, whatsappek, skypu...
    Ja byla pred ctyrmi lety v zahranici a zamilovala sem tam. Bohuzel (z dnesniho pohledu bohudik) jsem se musela jeste na dva roky vratit do Cech, dokoncit skolu. Rekli jsme si, ze na sebe pockame, ja byla rozhodnuta se do ciziny vratit. A pockali jsme. Dneska spolu uz pres rok zijeme a je to krasny a pevny vztah.
    Takze ja bych to zkusila Lukasovi vysvetlit. Pokud te posle do haje, tak za to nestoji.
    Hodne stesti.;-)

  • sisterrys9.1.2016 21:33

    Pokud máte být spolu, tak to váš vztah jen posílí. Jako úskalí trochu vidím, že jste spolu jen krátce a zatím ve stavu zamilovanosti.
    Příteli řekni všechno co nejdřív na rovinu.
    Držím palce, ať ti vše vyjde, jak si přeješ:-)

  • Přítel byl celý rok v cizině vrátil se až na letní prázdniny, teď je blíž, ale stejně se vídáme maximálně jednou za měsíc na hodinku až dvě jinak se to nedá stihnout a vztah funguje normálně, jenže my jsme spolu už sedmým rokem :) Takže neřeknu ti jak to vezme nebo podobně, ale určitě mu to řekni co nejdříve, aby nebyl ublížený. Přidávám se k holkám a taky ti budu držet palce. :-p

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist