Vynechaná HA - těhotensví

Otázku položila: Lenka859 29.11.2019 7:29

Ahoj, dnes jsem zjistila, že jsem si zapomněla vzít jeden prášek, nevím kdy, ale podle platíčka včera. Navíc podle kalendáře bych měla mít zrovna plodné dny. Sex byl! Jsem z toho nějaká špatná. Myslíte, že je velké riziko? Stalo se Vám to některé? Děti máme dvě, paradoxně jsem o dalším i uvažovali, ale rozhodně né takhle :-( Navíc jsem i dnes ráno zjistila, že trochu špiním u HA je to divné, ale teoreticky by to mohlo být i po sexu v souvislosti s ovulací (silnější prokrvení), žádné bolesti nemám, teda zatím.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud bereš ha, nemáš menstruaci, ovulaci ani plodné dny. Tělo má za to, že jsi těhotná furt. Myslím, že šance je minimální. Mrkni se do přibalové informace. Tam byses měla dočíst riziko. Určitě bych nebrala postinor a podobně.

  • Taky nechapu, ze tuto informaci zenam lekari nesdeluji - ze kdyz berou ha tak neovuluji. Stejne tak jako by mely vedet to ze ridit se kalendarem je naprosta blbost protože ten je jen orientační a kazda zena muze mit cKlus uplne jinak probihajici, v ohledu na plodne dny...

  • Petrakim29.11.2019 9:18

    Mě se mnohokrát stalo, že jsem zapomněla 1-2 pilule v platíčku, ale nikdy jsem z toho těhotná nebyla. To by muselo být vynecháno třeba víc prášků za sebou v tom cyklu nebo byste musela zvracet, brát ATB, aby se účinek rapidně snížil. Špinit můžete i ze sexu - stačí trochu větší dráždění a je z toho špinění až krvácení.

  • V letáku je psané docela hezky co dělat, když se zapomene do tehdy a tehdy. Já taky tak. Ale já si tím uhnala max cystu ne tehu. Nebo při jejím odhalení se dr ptal jrstli6jsem nezapomněla vzít pilulku. A taky že jo.

  • Risu29.11.2019 11:47

    Mas dve deti a nevíš, ze pri brani HA nemas ovulaci? A i jedna vynechana pilulka muze způsobit otehotneni...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist