Řešení ms

Otázku položila: Anonymní uživatelka #398046 19.2.2019 15:55

Ahoj holky, vždy druhý a třetí den mojí ms je pro mě katastrofa. Mám největší bolesti za celé to období a sotva se pohnu mám ve vložce louži krve. Už víckrát jsem kvůli tomu nešla do kroužku. máma se na mě vzteká. Kroužky jsou drahé a už mi kvuli zameškání donutila zaplatit je. Ona asi neměla tak hroznou menstruaci nebo nevím proč to nedokáže pochopit, moje babička by to myslím pochopila (např.) . Já ale nevím co mám dělat, kroužky mám ráda, ale v tomhle stavu si je neužiju.. na pohyb nemám silu.. ale krasobruslení už jsem vynechala (kvůli psychickému problému, kvůli prázdninám a teď myslím že to vynechám kvůli ms)

Stává se vám to taky?
Máte stejné problémy?
Jak to řešíte?
Jak byste se zachovali? (Naštvaná máma, drahý několikrát zameškaný kroužek, ale cesta tramvajemi vlakem 2 hodiny na ledě a pak zpět se silným krvácením a bolesti)
Je normální že to máma nechápe?
Nejsem moc přecitlivělá?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mozna by stalo za to navstivit gynekologa a nechat si na to neco napsat, nejake kapky nebo tak...
    Ne antikoncepci, protoze ta problem nevyresi, jen ho schova.
    To ti pomuze od bolesti a k vlozce muzes na trenink pouzit i tampon.
    Mozna zkus zvazit i menstruacni kalisek, mne se ms zhorsovala, byla silnejsi, delsi a bolestivejsi. Zacala jsem pouzivat kalisek a po 5 cyklech uz je znat rozdil. A vydrzi dlouho. To by taky byla moznost :-)

  • Při menstruaci by žena měla zvolnit a pokud máš takové příznaky, tak bych na sportovní kroužek určitě nešla. Není to dobré se nutit a přepínat, i proto, je ta mentruace tak bolestivá. Mamce to vysvětli, je přece taky žena a musí to pochopit. Na zmírnění bolestí pomáhá čaj z kontryhele.

  • No spíš bych i zvážila nějaké vitamíny (napr horcik) a nechat udelat krevní obraz, zda nemas malo zeleza.
    Taky zda nemáš nějaké blokace ve spodní části zad, tak případně i vhodné cvičení.
    Máma ví, jak moc velké bolesti máš? Ono někdy jsou některé mladé holky precitlivele a svym negativnim pristupem k ms to celkove zhorsuji.
    Souhlasím s názorem, že v době ms je lepsi zmírnit, na druhou stranu-je potřeba se s tím naučit žít a zvládat to. Ne vždy má člověk chapajici učitelé a šéfy v práci, kteří pochopí, že takové děvče je 2 dny v každém mesici nepoužitelne.

  • bestie20.2.2019 10:38

    Já jsem taky v pubertě hodně trpěla. Většinou nezabraly ani léky na bolest. Postupně jsem vypozorovala, že je lepší nasadit léky hned na začátku, než se bolest rozjede naplno. Mě taky máma říkala, že prostě musím něco vydržet, ale tohle fakt bylo moc (i když to už posuzuju zpětně). Časem mi trochu pomohlo, že jsem začala používat tampóny, protože při silném krvácení je vložka prostě na prd. Zkus si taky v lékárně koupit tabletky Ascorutin. Při silném krvácení si jich pár vezmu a myslím, že se celkem zmírní (aspoň se dozvím, jestli to není placebo :-) ).
    Pokud to budeš řešit s lékařem, ještě bych doporučila vyloučit endometriózu, protože přesně tohle je příznak u mladších holek (a mě jí nakonec taky potvrdili).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist