Problém s otěhotněním

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34714 28.1.2012 12:52

Už skoro rok se s přítelem snažíme o miminko. Je mi 27, což si myslím, že není nijak vysoký věk. Zhruba od té doby jsem začala mít nepravidelnou menstruaci. Tím chci říct, že se mi často zpozdí oproti očekávanému termínu, ale někdy přijde včas. Předtím jsem měla menstruaci v podstatě úplně pravidelnou.
Napadlo mě proto, jestli nemůže jít třeba o problém s uchycením embrya v děloze. Myslím tím, že v době, kdy se tak má stát, se to prostě nezadaří a přijde zpožděná menstruace.
Myslíte, že je to možné? Existuje takový problém? Protože jinak nechápu, proč mi začala nepravidelná menstruace přesně v době, kdy jsme se začali snažit o dítě... Objednala jsem se ke gynekologovi a určitě se ho na to zeptám, ale chvíli bude trvat, než se tam dostanu, protože se musí objednávat docela dost dopředu, tak bych ráda zatím aspoň zjistila, jestli má někdo podobnou zkušenost. Díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Možná ani neprobíhají plodné dny - zkoušíš měřit bazální teplotu?

  • možná ses jen na to začla o to víc soustředit a psychika je mrcha, a ms ti může nečekaně posunout. domluv se s Dr na hormonálním profilu, to je takový nějaký základ a pak uvidíš. hodně štěstí.

  • Ahoj, ta menstruace určitě nesouvisí s uhnizďováním embrya. Vajíčko je oplozeno cca 12-14 den cyklu, ve vejcovodu, pak sestupuje do dělohy, kde po 5 dnech niduje. Takže jsme na 17-19 dnu cyklu a menstruace je po cca 28 dnech. Ale pokud si předtím brala hormonální antikoncepci a měla mensturaci pravidelnou,je to normální, protože s hormonální antikoncepcí nedochází k ovulaci a menstruuješ pouze z vysazení. Já již dva roky hormony neberu a menstruaci jsem za začítku mívala třeba po 24 dnech, jindy zase po 68 dnech a nyní po 34-38 dnech. Hormonální porfil mám v pořádku. Každý organismus je skrátka jiný. Držím pěsti, ať se brzy podaří.....Určitě se kvůli tomu nesmíš stresovat. Říká se, že psychika je polovina úspěchu... :-)

  • Samozřejmě to může být i to co popisuješ.Biochemická těhotenství jsem měla dvě,ale já měla pozitivní těhu testy a zpozdila se ms,takže to vím s určitostí.Ty netestuješ?
    Určitě dr bude chtít vědět,jestli vůbec ovuluješ a pak bude řešit dál.
    A v první řadě než cokoliv bude dělat s tebou ať udělá manželovi spermio.;-)
    Hodně štěstí

  • nemůže to být spíš stresem? to, že se moc hlídáš a moc kontroluješ, kdy má MS přijít atd.? Podle svých zkušeností i zkušeností kamarádek těhotenství přijde když ho vůbec nečekáš. J8 když přestala doufat a hlídat se, tak najednou se to stalo....chce to klid.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist