Přítel a vytoužené těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #40583 25.6.2012 18:19

Ahoj holky, potřebuji trošku poradit jak příteli šetrně sdělovat každý měsíc, že se to opět nepovedlo. Už nějakou dobu se snažíme a zatím nic. Já už dvě děti mám, ale on ještě ne a tak se na to upnul víc než já. Dokonce sleduje jestli mi nerostou prsa nebo jestli nejsem víc unavená než normálně. Tenhle měsíc je přesvědčený, že se to povedlo. Jenže i přes malé zpoždění se dnes menstruace opět dostavila. Přes týden je pracovně mimo domov, takže to zatím neví. Je mi ho upřímně líto :-( a zároveň se bojím že mi bude za chvilku na mimčo už hodně let (34).

Odpovědi správkyň témat

  • Prostě "zatím to nevyšlo, vyjde příště". Mě se manžel taky každou chvíli ptal, jestli už. No a přesto že jsem byla hodně zklamaná, tak jsem se snažila před ním vypadat, že to přece nevadí, že to vyjde příště. A taky že vyšlo (teda až jsem pochopila kdy mám plodné dny). Myslím, že kdybych z toho dělala pohromu, že jsem to zase dostala, tak i on by to nesl hůř. Ale to je asi na povaze člověka.

    A ohledně toho věku - to se vůbec neboj. Známá měla první dítě v 35 a pak za dva roky druhé :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Prostě mu řekni, že jsi to dostala a hotovo. Bude zklamaný i když budeš opatrná i když mu to řekneš na rovinu. Radši ho podpoř aby to nevzdával. My jsme čekali 16 měsíců, pak jsme o mimi přišli a pak jsem za 4 měsíce otěhotněla a teď jsem ve 28. týdnu. Věř tomu, že se sedělováním negativních výsledků mám zkušenosti. Tak jako tak jsme to oba párkrát oplakali, občas jsem se vyplakala sama a pak se snažila být ta psychická podpora a optimista. Manžel taky přes týden jezdí pryč.
    A že jsi na mimčo stará? Neblázni. Mamka mě porodila před 29 lety ve 34 letech a taky si říkala, že je stará a že mě ani nedonosí. To je historie. První 3 měsíce špinila a myslela si, že je předčasně v přechodu, pak teda zjistila, že to není přechod, že jsem to já a tak perfektně s doktorem vykoumali termín porodu, že jsem se narodila v den, kdy šla na mateřskou, takže se s poslední MS sekla asi tak o 6 týdnů. Porodila mě doma, v babiččině kuchyni, bylo náledí. A ségra jela na bruslích po silnici oznámit taťkovi zčerstva novinku k vlaku. A teď jsme všichni rádi, že jsem nebyla ten přechod.
    A víš kolik kolegyň v práci ve věku kolem 38 let chtějí druhé miminko? A dokonce jedna první, protože upřednostnila kariéru....jestli to miminko chceš, tak nejsi stará a zvládnete to!!!

  • Vím o čem mluvíš, já mám 1.dítě už dávno a snažili jsme se tři roky, prošli jsme mimoděložním, umělým opl. atd.. a nakonec se to povedlo ani nevíme jak, Je to hodně stresující pro ženu, protože se bojí ať partnera nezklame, svěř se mu s pocity, že ti to vádí jeho očekávání atd.. Můj partner mi dokonce sledoval BT a jestli mě bolí prsa atd... no děs, na jednu stranu je to fajn, že to tak prožívají, ale dítě nakonec budeš nosit pod srdcem ty, takže mu řekni ať tak netlačí na pilu, že potřebuješ být v klidu. Hodně štěstí!!:-)

  • Martasek8925.6.2012 18:23

    Nám se nedařilo 4 měsíce. Vždy jsem jen řekla, že jsem to dostala a bylo. Partner byl smutný, ale nevzdávali jsme to :)

  • Já tě uklidním snad jen co se týká věku - známá otěhotněla poprvé v 36 letech a narodila se jí krásná zdravá dvojčata v termínu. :) Takže neboj. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist