Použití tablety EllaOne a možné těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #183128 31.10.2018 16:40

Ahojte, mám na vás dotaz, nebo spíš prosbu, pokud některá máte třeba podobnou zkušenost. Po nechráněném styku, kdy ejakulace proběhla “mimo” jsem po cca 12 hodinách použila pilulku “po” EllaOne, která funguje na principu posunutí ovulace. Jelikož mám ms někdy pravidelnou a někdy ne, (letos v lednu jsem přestala užívat HA) nevím jestli ovulace v této době proběhla. Poslední ms jsem měla 27. 9. měsíc před stejně, ale do té doby to byl docela hokej. Styk proběhl 7. 10. a já se prostě nejsem schopná dopočítat. Aktuálně mi ms mešká o 4 dny, což, jak jsem se v přípalové informaci a i v internetových diskuzích dočetla, může být normální. Poslední dva dny mám stejné bolesti v podbříšku a prsou jako když to má přijít a špinění, ale na těhutest je podle mě ještě brzy. Máte některá z vás podobnou zkušenost třeba i s jinou pilulkou po? Díky za rady 😊

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Četla jsem příbalový leták. To bychom hodně hádaly...
    Záleží na tom, zda byla nebo nebyla ovulace. Pokud byla před stykem, nemusí být pilulka po účinná. Pokud ovulace nebyla, pak se posunula a je možné, že k otěhotnění nedošlo. To, že se zpozdila MS je vzhledem k posunutí ovulace logické.
    Teď nezbývá, než čekat.

  • Vysadíš antiko a vezmeš si ještě horší driák...
    Jednoduše - pokud se ovulace posunula, posune to i menstruaci. Pokud ne, spermie přežijí i 5 dni v děloze takže si na vajicko klidně mohli počkat a pak by těhotenství bylo možné.
    Rada - zkus test teď a za týden. Přijde mi divne, ze by nepřišla menstruace ale přišlo by spineni ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist