Ovulace, otěhotnění

Otázku položila: Anonymní uživatelka #377756 26.9.2017 21:56

Ahoj ženy, spíše mě zajímá vás názor/zkušenost. Vždy jsem měla pravidelnou menstruaci. Před půlrokem jsem vysadila antikoncepci a snažíme se o mimi s tím, že zatím neměřím bt(jen občas jentak zkusím, vím, že moje normální bt je 36,5) a menstruaci mám normálně pravidelnou, frekvence sexu je 1-2xtydne s výjimkou ms. Já jsem jinak zdravá, přítel je mladý, jen má nadvahu. Měl to třeba někdo podobně? Vim, ze samozřejmě nejvíc pomůže bt, ale mne jen zajímá třeba jestli mužů mít anovulacni cykly nebo třeba mužů mít ovulaci při ms, co si myslíte bez bt).

  • 02.10.2017 17:56:59 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Neexistuje nic jako normální BT=36,5. Každá žena je originál a musí teprve pravidelným (!) Měřením zjistit, jaké jsou její teploty před a po ovulaci.
    Sex 1-2x týdne je pro početí dost málo. Spermie se udává, že vydrží i více než 3 dny (v závislosti na prostředí, jaké je), ale oplodnění schopna může být max 2-3 dny, k tomu oplodnění schopnost vajíčka 12h po ovulaci a prostě vám to s vaší frekvenci sexu jen těžko vyjde.
    Sex je dobré mít ob den, kdy se pak člověk nemusí zabývat životnosti vajíčka, spermie, kdy je ovulace.

  • Kamkri27.9.2017 7:37

    Já si nemyslím, že je nutné hrotit a honem sexovat každý druhý den, když vám to vyhovuje 2x týdně - jedině vás to po čase začne nudit a stane se z toho plodící rutina.
    Důležité je vědět, kdy ovuluješ a sex naplánovat třeba častěji kolem ovulace. Sex každý druhý den mimo ovulaci ti k těhotenství nedopomůže.

  • sono226.9.2017 23:01

    To je fakt na čarovnú guľu. Sexujte častejšie, priateľ nech schudne, je mladý muž, bude krajší:-) a časom uvidíš. Može a nemusí sa podariť.

  • Taky se přidám, že pojem "normálni bt" neexistuje. Můžeš rict, ze bezne mivas predovulacni/ poovulacni teploty tolik a tolik. Ale to zjistis pravidelnym merenim - treba za 2,3 mesice...
    Sexu nemate mnohi, ale jak pise kamkri, radsi takto, nez se z toho snate znásilňování v dobe ovu... Mozna fakt max "trosku pridat" kolem ovulace
    A k nadvaze- muj dr rika, ze nema vliv, ja si myslim, ze ma VELKY vliv - muj manzel je taky relativně mlady a nadvahu ma dost a nejde nam to.
    Nejlepší je se milovat z lasky a s chuti a ono to klapne - v hlave jsou největší problemy...
    Drzim palce :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 475 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist