Neobvykle slabá menstruace

Otázku položila: Anonymní uživatelka #410281 30.1.2020 12:30

Zdravím, ženy ☺
Chtěla bych se zeptat, jestli některá z vás nemá podobnou zkušenost. Jde o to, že minulý týden ve čtvrtek jsem začala nečekaně špinit (MS jsem očekávala až tento patek) a o dva dny později jsem začala i krvácet, ale hrozně slabě (klidně stačí intimka). A trvá to stále a je to takové na hranici slabého krvácení a špinění. Nikdy předtím se mi to nestalo, vždy jsem měla menzes pravidelně (+- 3 - 4 dny) a teď tohle. Podle TT těhotná nejsem (ani to nepředpokládám, používáme ochranu po celou dobu styku). Antikoncepci neberu. Své gynekolozce jsem volala, ta mi řekla, že to mám zatím nechat a pozorovat a kdyztak zavolat znovu příští týden. Mně to ale samozřejmě pořád vrtá hlavou, jaky je důvod, proto se ptám i tady, zda některá z vás s tím nemá už zkušenost. Děkuji za odpovědi ☺

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Petrakim30.1.2020 13:50

    Tak předně nemůže být každý cyklus stejný jako ty předchozí. Já jsem špinila až krvácela klidně týden před termínem MS. Většinou za to může progesteronová nedostatečnost žlutého tělíska, co vzniklo po uvolnění vajíčka. Dobře se to dá potvrdit i měřením bazální teploty, protože klesne a objevuje se špinění až krvácení. Vaše Dr. má rozumný názor - prostě vyčkat a sledovat to. Víc s tím dělat nepůjde. Menses se rozjede, když těhotenství je z vaší strany vyloučeno.

  • eliskao30.1.2020 17:50

    Myslím, že Vaše doktorka má zcela pravdu. Sama mám 30 let, cca do 25 menz. ukázková na den, potom přišly nějaké dlouhodobé zdr. potíže, stres - výrazné prodloužení cyklu, několikrát mi menz. "vynechala" nebo přišlo pouze špinění či slabé krvácení. Bohužel vše co se v našem těle i v naší hlavě děje může velmi silně cyklus ovlivnit. takže se může stát, že se lehce rozhodí. Určitě pokud jde o ojedinělou změnu jen vše sledujte. Ale myslím, že určitě nepůjde o nic vážného. Držím palce.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist