Cvičení při menstruaci

Otázku položila: JanaRad 27.6.2012 7:34

Chodím nějakou dobu cvičit do fitka, abych něco shodila a hlavně vytvarovala postavu. Dneska mám jít cvičit, ale dostala jsem menstruaci a docela mě bolí břicho, k tomu se mi vyrazil opar a navíc smrkám jako o závod. Asi jsem trochu nachlazená. Když se po vedrech ochladilo, nějak jsem zapomněla přehodit kraťasy za rifle a hezky jsem venku prochladla. Ale jsem i alergik, takže rýma je určo i alergická...
A druhý problém - nemůžu si vzít tampon, abych ho necítila, ať ho zavedu jak chci hluboko, po cvičení ho cítím téměř venku!!! Je to hrozně nepříjemné, ale taky si pak odřu poševní vchod. Tampon beru jen na cvičení, protože mám celkem dost silnou ms a nechci se během cvičení chodit převlíkat. Jak na to? Nejsem žádná holčička, ale mamina tří dětí.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • zdravím, toto mi tampon dělal také, při chůzi mi sjížděl směrem ven, brala jsem si ho, jen když jsem šla do bazénu (chodila jsem pěšky, je to dobrá hodina chůze), bylo to dost nepříjemné, znám ten pocit, možná jsem si ho blbě zaváděla, nevím, po druhém dítěti jsem si pořídila kalíšek a ten mi to jeden čas dělal také, ale jen dokud jsem nepřišla na správný směr záklonu. Je pravda, že mi dělá problém s kalíškem skákat na trampolíně, ale jiné sporty v pohodě. Četla jsem, že se někomu používáním kališku zmírnila bolest při MS, ale to bude asi dost individuální a nevím, jak by to mohlo být možné. Ale určitě na to pomáíhá pohyb a překrvení (jen je těžké se přemoci, bolest jaksi svazuje a člověk nemá chuť se ani pohnout), to nám říkala už paní učitelka ve škole, že je dobré si třeba zadřepovat a tak, stejně jako hodně teplá sprcha, či stlačení (leh s pokrčenými koleny pod sebou).

    Také trpím pylovou alergií, mám ssenou rýmu, zrovna toto je to období a už ani nevím, zdá se mi, že mám tu rýmu pořád zkombinovanou s tou normální, ale určitě pomáhá také prokrvení, prostě zvýšit tepovou frekvenci pohybem, prostě najednou se mi nos uvolní a to i když se třeba pohybuju v přírodě. Ale kapesník i tak pořád ssebou. Na nachlazení to ale moc nepomáhá, ale pokud je pohyb náročnější, tak se člověk výrazně odhleňuje, prostě to jde z těla ven-kašlem nebo rýmou, to si vždycky říkám, že buď se mi přitíží nebo uleví a většinou je to tak, že se uleví, pokud je nachlazení v počátku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist