Bolestivá menstruace

Otázku položila: Bývalá uživatelka #37854 8.2.2017 12:02

Ahoj, jdu za vámi pro radu, zkušenosti..
Bude mi 20, menstruaci mám od 11let. Ale měsíc co měsíc trpím bolestí, kdy beru různé léky jako paralen, Brufen, piju kontryhelovy čaj a tak.
Jeden čas jsem to řešila s gynekologem, který mi poradil HA, kterou jsem po čase vysadila (nejsem zastáncem léků a antikoncepce).
Bohužel mám menstruaci silnou a bolestivou, poslední rok se to jen zhoršuje. Čaje ani prášky nepomáhají, občas na chvíli pomůže krém s brufenem.. snesu bolesti hodně, ale tohle je až až, po celou dobu nemůžu nikam chodit, jsem jen zavřená doma, ležím a někdy přikládám teplé obklady.
A co se týká období mezi.. OVU je mám bolestivou taky, ale dá se to

Prosím neuměla byste mi některá poradit? Jsem z toho zoufalá, nešťastná :(

  • 01.03.2017 12:53:28 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Také jsem dost trpěla a to ikdyz sem bral HA ta pomůže jen někomu. Jinak teplo je nato nejlepší já si brala hodně teplych vrstev a na břicho dávala polštář. To mi zabralo a ještě sem hodně spala. Ale nejvíc mi zabralo těhotenství po porodu se mi bolesti dost zmirnily,uvidíme jak to bude vypadat po druhém porodu. Ale určitě začni s hořčíkem a hodně tepla zkus co nejmíň léků ty ti pomůžou nachvili ale zase ti ubližují jinde v tele

  • doporučuji cvičení podle Dr.Mojžíšové na uvolnění blokád, a pak i užívání hořčíku začít 2-3 dny před očekávanou ms.
    a taky se pobavit s Dr, zda by se nemohlo jednat o endometriozu, která způsobuje velké bolesti při ms.

  • terryk8.2.2017 12:19

    To je mi líto, asi neporadim nic světoborného, ale zkousela jsi rebrizek? Měla jsem taky bolestivou ms jako hodně mladá a vždy mi čaj z něj zabral. Nicméně je fakt, že to bylo z čerstvé rostlinky, natrhané na louce, žádné suseniny ani průmyslově vyráběny čaj.

  • Nechci nejak rypat, ale nejsi zastance leku a ms ale uzivas brufen? Jinak ja to mam take a nejvice mi pomaha teplo. Msm takovy ten ledvinovy pas tak si ho dam na bricho a krasne hreje ;-) jinak mi hodne pomaha i cukr, takze cokoska, ale spis ovoce jako hroznove vino atd :-)

  • Bohužel vím, o čem mluvíš. Trpěla jsem takto od 13 let každý měsíc, nic nezabíralo. Taky nejsem zastánce velkých dávek brufenu, ale je to asi jediné, co mi pomáhá. Jakmile ucítím první náznak bolesti, hned si dávám 400 a potom přibližně každé 4 hodiny další. Problém je, že tyto léky se doporučují brát až po 6 hodinách, jenže já už po dvou znovu trpím. Přesně, jak píšeš - nebyla jsem schopná chodit do školy den nebo dva, teď volám i ráno do práce, že nemůžu přijít. Nezabírá nic. Někdo tvrdí, že po dětech je to lepší, ale kolegyně má 2 děti a má to stále stejné. Někdo tvrdí, že s věkem se to mírní. Mně se zdá, že u mě trochu ano - už neležím tři dny, ale třeba jenom 8 hodin, kdy nejsem schopná dělat nic.
    Ještě mi zabírají kapky Algifen, ale zase - doporučuje se myslím 25 nebo 30 kapek. Já cítím úlevu, až když si dám 50 kapek.
    A ještě když jsem byla v nemocnici, tak mi zabíraly infuze s Novalginem.

  • bestie8.2.2017 12:54

    Taky s tím mám své zkušenosti a po letech se zjistilo, že je to endometrióza. V dospívání mi všichni tvrdili, že na bolest si musím zvyknout, ale to prostě nešlo. Nemohla jsem v noci spát, brufen 800 nezabíral... Docela dlouho jsem brala HA, která asi tu endom. utišila, aniž bych o tom věděla (primárně jsem se chtěla chránit). Po vysazení se bolesti vrátily, ale už je snáším lépe. Pokud chceš opravdu zjistit, zda se jedná o endometriózu nebo ne, doporučuju obrátit se na centrum zaměřené na léčbu endometriózy (v Praze jsou 2, v Brně myslím taky něco je) -údajně mají nějaké lepší ultrazvuky, kterými to zjistí, nebo posílají na magnetickou rezonanci. Jinak se endometrióza potvrzuje laparoskopicky, což byl můj případ. Pokud ale jiné problémy nemáš, operaci bych viděla až jako poslední řešení.

  • Z mé vlastní zkušenosti: měla jsem menstruaci šílenou do té doby, než mi úplnou náhodou našli a následně vyléčili chlamydie (a pozor, nemusíš být promiskuitní na to, abys je chytla, jde to chytit i z bazénu/sauny/páry apod ). Nemusí to samozřejmě být ono, ale od té doby jsem měla klid. Taky není špatné zkontrolovat hladinu železa.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist