Antikoncepce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #377803 29.10.2017 22:57

Ahoj :) Mám takový asi hloupý dotaz, ale tak zkusím to. Od června beru HA Sirmya a vždy dostanu měsíčky tak třetí den po posledním prášku. Tentokrát jsem poslední brala ve čtvrtek večer a ještě stále nic (neděle večer). S přítelem jsme měli ve čtvrtek i v pátek styk bez kondomu . Mám se začít obávat ???

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ne ;). Pokud bereš pilulky pravidelně a nevynecháváš, jsi chráněná. Navíc i tak před MS je minimální šance na početí...

  • Tak zaprvé to není menstruace, ale krvácení z poklesu hormonů (vysazení prášků). V příbalovém letáku je, že se krvácení dostaví 3.-5. den od posledního prášku. Takže je to ještě v normě. Hormonální antikoncepce přeci je od toho, aby muž nemusel mít kondom, takže kdyby hrozilo bez kondomu těhotenství, postrádalo by to smysl. :D Jestli jsi nezapomněla pilulku, nebrala antibiotika nebo jiný léky, který snižujou účinnost, nezvracela do 4 hodin od užití nebo neměla těžký průjem je šance opravdu hodně malá. ;) Takže buď v klidu a neplaš, krvácení přijde a kdyby náhodou ne, tak zavolej na gynekologii a poraď se. HA beru už skoro dva roky, Ze začátku krvácení přicházelo snad pokaždý jindy, pak se to ustálilo, najednou jeden měsíc nepřišlo vůbec (volala jsem na gynekologii a měla si udělat těhotenský test-byl negativní). Kolikrát se to trochu opozdí (stres, nemoc, apod.) :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist