Antikoncepce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #371694 23.10.2017 20:08

Ahoj,chtěla by jsem se zeptat,jak je to s %otehotneni při antikoncepci,jelikož jsem všude slyšela něco jineho,přesněji kdy je při antikoncepci možné otěhotnět..(pro rejpalky,nemyslím tím vynechání prášku atd..) Chci se zeptat hlavně na riziko otěhotnění při posledním tydnu brání HA po kterém by se měla dostavit ms..Jestli je tam tedy opravdu nejake riziko,nebo je to jen fáma ..:) Předem děkuji za odpověď :))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nevim, jak jsi prisla na to, ze nejvetsi riziko je tyden pred Ms, nicmene jak si kuzes precist v kazdem letaku, zadna antikoncepce neni na 100%. Mam dojem ze HA v tabletach slibuje 99% ochranu pred otehotnenim. Jenomze telo neni stroj. Je par pripadu otehotneni, ale vesmes se da rict, ze je to nejspolehlivejsi (a taky ze zdrav. hlediska) nejdrastictejsi forma antikoncepce. Napada me snadne vychodisko. Pokud se nekdo tak hystericky boji otehotneni i pres to, ze leky bere denne ve atejnou hodinu a nevynechava, tak at holt muz neejakuluje dovnitr. To uz je sance z me perspektivy na otehotneni vazne nulova.

  • Při brání ha se uvádí spolehlivost 99,9% a to po celou dobu užívání bez ohledu na první/poslední platicko, pokud se užívá správně a není něčím ovlivněna.
    Nedá se tolik říct, kdy je největší riziko s ohledem na pořadí platicka. Nejhorší to bude asi u prvniho týdne, kdy pokud se vynechá/ovlivnění účinku ha může spustit ovulaci. Ale jinak je to celkem jedno.

  • Kamkri24.10.2017 8:57

    Pokud se HA užívá tak, jak se užívat má, a nesnížíš její účinnost např. antibiotiky, tak je spolehlivost 99,9%.
    Spousta holek řekne, že otěhotněly i přes antikoncepci, ale už mnohé z nich nepřiznají, že ji braly blbě nebo si třeba ani neuvědomí, že ji zkombinovaly s jinými léky (nebo např. po jejím snězení zvracely atp.).

  • Ano, účinnost antikoncepce je po celou dobu (i během 7 denní pauzy) stejná, teda 99,9 %. Tedy šance na otěhotnění je 0,01 %. V případě, že pilulky užíváš podle příbalového letáku, k tomu patří i to, že nezapomínáš.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist