těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41206 5.10.2011 22:37

Cau holciny at uz snazilky nebo ostatni proste vsechny.
1.taky bych se zaradila mezi zacinajici snazilky jen jsem brala ted 2 roky v antikoncepci a tak bych se rada zeptala abych nemusela na gyndu jak to probiha. proste dopapam platicko pak bude menses a potom uz ho nemam v umyslu brat a nechame tomu s manzelem volny prubeh. jen bych se chtela zeptat jak to bude nasledovat po mensesu. kdyz skonci menses a ja nezacnu brat po 7 dnech dalsi nove platicko dostanu menses znova nebo co se bude potom?
2.Popravde to nevim k kdyz beru 2 roky antikoncepci a kdyz pak budu chtit treba po porodu zase zacit brat antikoncepci jak je to s branim?bude menses pokud nebudu kojit a pak zacnu nebo jak? Pripadam si za blbce ale fakt bych tak nejak chtela byt informovana trochu. a nechce se mi kvuli tomu na gyndu.
snad mi nekdo trochu siituace vysvetli. diky spoleham na vas..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Takže teď vlastně jak říkáš, dobereš platičko, příjde menses a pak už brát nezačneš a mělo by to fungovat tak jak to fungovalo doposud, pak zase za 28 dní dostaneš menses atd. Ale často bývají problémy s tím,že menses nepříjde, příjde později, což je celkem normální nebo nepříjde vůbec a musíš na vyvolání atd.
    U mě osobně to bylo takto, přestala jsem brát, dostala menses, skončil menses a pohoda, za 28 dní přišel menses, jak jsem byla zvyklá, trval normálně 5 dní ale pak přišel další až za 34 dní a potom zase za 28 a pak za 36 atd. atd. ale bylo to pořád v normě...
    Moje jedna kamarádka přestala brát a menses nepřišel,těhotná nebyla, čekala, čekala, nepřišel,musela na injekci.
    Další kamarádka přestala brát a hned první měsíc se jí podařilo otětohnět a menses už nepřišel vůbec.
    A tak to je všelijak. ale nebudeš teda mít potom menses hned zase tím,že nezačneš brát další platíčko, to ne.
    No a po porodu je to takhle, to se pak spíš domluvíš s doktorkou už, protože otěhotnět můžeš i během kojení, ale nemůžeš brát ledajakou antikoncepci,takže po šestinedělí by ti nasadila doktorka takovou která se může i během kojení a po kojení by jste se třeba domluvily na jiné. Nefunguje to tak,že dokud kojíš, tak nemůžeš otěhotnět, to jsou spíše takové mýty,teda teoreticky by to tak fungovat mělo,ale to by jsi musela kojit opravdu pravidelně co 2 hodiny, stále i v noci... Nespoléhala bych na to. A menstruace chodí po porodu různě. to ještě zkušenost nemám, momentálně jsem těhotná :) a to poprvé.

  • Hojky, já mám měsíc po vysazení HA, normálně jsem dobrala platíčko a už mi dorazila normálně MS, ale to je prý jak u koho, někomu se prý může stát, že jednou MS nedorazí a někomu se MS rovná třeba půl roku... Já už mám jedno dítko a po porodu jsem bohužel nekojila, takže jsem začla po šestinedělí brát HA a vše v pořádku...

  • Nejsem snažilka, ale i tak ti snad odpovím k něčemu. ;)
    Ano, "dopapej" :)) platíčko, předčasným ukončením by sis mohla cyklus pěkně rozházet. MS by jsi měla dostat jako obvykle. A pak tu další..to nejde říct, uvidíš, jak na to tělo bude reagovat. Ale musíš počítat s tím, že můžeš mít cyklus pěkně rozházený, nepravidelný a celkově u tebe může MS probíhat úplně jinak, protože při braní HA to vlastně ani MS není, pouze krvácení z nedostatku hormonů. Pak bys to mohla třeba řešit s gynekologem/gynekoložkou, předepsali by ti třeba nějaké hormony, nebo holky tady vychvalují bylinky, takže zkus zapátrat v historii a kouknout se podle toho, jak bude tvé tělo reagovat. Ale jak jsem říkala, to musíš počkat. :))

    V době kojení se berou jen tzv. minipilulky (např. Cerazette - snad je to dobře napsáno :)), které by tě měly spolehlivě ochránit. Vím, že je to trošku náročné, ale námaha se vyplatí - zkus projít historii, otázek je tu na to spoustu a odpovědí ještě víc. ;)

  • Jak píšou holky, dobrat a pak jen počkat, zda MS dojde, nebo ne, mě nedošla, páč jsem hned 1.měsíc po vysazení otěhotněla :-) Po porodu jsem HA nebrala, dávali jsme si pozor a začala jsem brát HA zase až když jsem přestala kojit...

  • verousek19856.10.2011 8:45

    Já brala antikoncepci 7 let..v lednu jsem dobrala poslední plato, menstruace se dostavila normálně jak měla. Začali jsme se snažit o mimčo, první měsíc se nám úspěch nepovedl. Menstruaci jsem dostala, ale trvala celé 3 týdny. A to opravdu vytrvale, byla jsem dokonce i u doktorky. Řekla, ať to nechám, že se to srovná..a další měsíc to vyšlo. Dnes jsem ve 24 týdnu a v lednu se těšíme na přírustek.:-)Na zbytek ti neodúpovím, protože ho mám před sebou.:-)

  • tak co se tyce prvni casti tve otazky, holky ti to uz detailne osvetlily :-) ja pridam neco k druhe casti: behem kojeni normalne menstruaci nemas, nicmene k ovulaci a tim i k otehotneni dojit muze, takze tvuj gynekolog ti nejspis na prohlidce po sestinedeli navrhne antikoncepci, ktera vyhovuje i pri kojeni...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist