prosba o radu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23595 14.7.2012 10:06

ahoj holky, je mi 27 let a chtěla jsem se zeptat. beru antikoncepci a mám pravidelnou menstuaci a vše bylo bez problému až do ted. mám cca 14 dní po mensesu normálně beru antikoncepční pilulky a před dvěma dny jsem začla hnědě špinit i přesto že menses nečekám ještě. čím je to způsobené?žádné zdravotní problémy nemám a ani nepociťuju. Sex ted v současné době nemám i přesto beru HA.

Co mám teď dělat, mám vysadit antikoncepci a nechat to abych dostala normálně menses nebo mám brát antikoncepci do posledního prášku a pak jí dostanu normálně jak to mám být?docela mě to špinění štve jelikož jsem mám jet za 4 dny na dovolenou a ted tohle. co myslíte čím to může být, poradí mi někdo prosím?

Odpovědi správkyň témat

  • špinění uprostřed užívání může být způsobeno nepravidelným užíváním, průjmem, zvracením či některými léky, které snižují účinek. Jinak to také může být známka toho, že ti tato HA přestává stačit/vyhovovat. uvidíš příští měsíc, jestli se to bude opakovat. V tuto chvíli se většinou platíčko dobírá, špinění většinou ustává (v horším případě trvá až do vysazení).

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, mě se to stalo taky. Bylo to tim, že jsem už byla na tu antikoncepci navyklá a tak přestávala působit. Došla jsem si k doktorovi, ten mi předepsal jinou značku antikoncepce a vše bylo v pořádku. Ona se musí prostě po čase změnit, protože to tělo si zvykne na ty hormony a pak už těch hormonů má "málo" na to aby tu MS udrželo. Být tebou, tak prášky doberu, tak jak máš, a na dovču si vezmu tampony... Ale hlavně si dojdi k dr. a on ti nejspíš předepíše jiný. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 540 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist