problémy s antikoncepcí a menstruací

Otázku položila: Bývalá uživatelka #177979 15.1.2018 22:27

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, už mám několikátou značku hormonální antikoncepce a pořád s ní mám problém. Buď mám mens. v době kdy ji mít nemám, nebo naopak ji nedostanu když ji mít mám.
Je mi čerstcě 18 let, a tak bych se chtěla zeptat, zda je možné si nechat zavést nitroděložní tělísko?
Moje máma ho má, a menses. kvuli němu nemá vůbec, tak nevím jestli to je možné i v mém věku.
Protože takhle rozházená menstruace už mě opravdu štve a je to strašně nepříjemné, když se pořád jen bojíte..
Moc děkuji za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Urcite je mozne telisko, i kdyz ti je 18 let. Prasky bych vysadila, je to samo o sobe hrozne svinstvo, zanasis si organismus a rozhazujes si zbytecne cyklus. Jsou i jine metody antikoncepce nez prasky nebo telisko. Nepremyslela jsi o tom? Co treba symptotermalni metoda, podporena v plodnem obdobi treba kondomem? Merila jsem, kdyz jsem jeste studovala, a pak kdyz jsme chteli deti tak take, vedela jsem presne kdy je ten vhodny cas, a ted to pouzivam a vim kdy se musime chranit. Po prokazane ovulaci si muzeme uzivat bez ochrany........ pro me nejlepsi. Prasky jsem take zkusila, nedelaly mi dobre. Nad teliskem jsem take premyslela, ale ma pro me spoustu moznych rizik, ze jsem do nej nakonec nesla. A zakotvila u STM. Poznej svoje telo!!!

  • Hormony bych vysadila, sama jsem s nimi taky nemela dobrou zkusenost a o telisku se poradila na gynde, me ho gyndar myslim kvuli tvaru cipku vubec nedoporucil, takze ne vzdy jde dat.

  • Kamkri16.1.2018 8:36

    Ahoj, ani tělísko nemusí tvůj problém vyřešit. Sestra ho měla a špinila či krvácela několikrát do měsíce - nikdy nevěděla, kdy to začne nebo skončí. Doktor jen krčil rameny.
    Takže za tělísko dala nemalé peníze a stejně měla pořád problémy. Ne každý organismus jej přijme bez potíží.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist