otěhotnění při nepravidelném cyklu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #40060 4.5.2011 22:08

Dobrý den všem,
chci se zeptat na vaše zkušenosti a názory ohledně otěhotnění při nepravidelné menstruaci.
S partnerem by jsme chtěli dítě. Brala jsem 7 let antikoncepci,v září jsem ji brát přestala, nejprve jsme se chránili kondomem v době kdy zhruba vycházeli plodné dny,pak jsme se tedy rozhodli, že už dítě chceme ale necháme tomu volný průběh a 3 měsíce už se nechráníme, mám nepravidelný cyklus cca 30-37 dní,lékařka mi řekla,že pokud bych vyloženě chtěla otěhotnět,bylo by třeba cyklus upravit. Už bychom i chtěli, ale v srpnu se bereme,tak už bych počkala, ať tu svatbu třeba neprozvracím. Pokud ale otěhotním budu ráda. Po jaké době se vám po začátku 'léčby' povedlo a co prosím obnáší? Myslíte,že je nepravidelný cyklus velkou překážkou a bez úpravy to jen tak nepůjde? Jak by jste to řešily na mém místě? Počkat ještě nebo to už začít řešit? Čas nás nehoní,jsme mladí. Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahojky, já měla před prvním otěhu ms dvakrát do roka, dítko se povedlo neplánovaně.. při druhém otěhu jsem měla ms taky cca 28-40 denní cykly.. dítko se povedlo na poprvé... teď chceme třetí, chcem na tom začít makat v létě, cyklus je furt i od 20 do 40 dní tak doufám, že to bude stejně snadné jako při těch dvouch... žádnou léčbu jsem nepodstupovala.. nejsem zastáncem hormonů ;)

  • ahoj, taky jsem měla nepravidelnou menstruaci při snažění o mimčo, každej měsíc jinak dlouhou, a proto jsem po 2měsících začala měřit BT, a 4měsíc po vysazení se podařilo.

  • Ahoj, ty vobec nemas nepravidelny mz. od 23-35 je to uplne normalne!! to je proste od zeny k zene ine. Ja mam niekedy 28 a niekedy len 23... ale mala som uz aj na 30 den. viem, ze to je normalne, takze neboj nic! Ovulaciu budes mat niekedy v strede...meranie BT sa oplati a sledovat hlen je dalsi dobry priznak plodnosti. vela infos najdes aj o cykle aj o otehotneni na otehotnet-cyclotest.cz :-)) aj ja som si sledovala ovulku s tymt pristrojom a teraz som tehotna :-)vela stastia a

  • Ahojky, já to zpočátku také nechávala na "přírodě". Ale po velmi dlouhém snažení mi docházela trpělivost.Také jsem měla nepravidelnou MS a nebo vůbec, to mi pak vždy bolelo břicho k nevydržení, že jsem si musela dojít na injekci pro vyvolání MS. Pak jsem to začala už řešit, můj gynekolog mi jako první poslal na krevní testy, tam se zjistilo, že mám rozhozený hladiny hormonů, tak jako kdybych byla v přechodu. Tělo nefungovalo tak, jak mělo. Zkoušela jsem si dělat i OVU testy, ale byly negativní. Prý je to velmi časté a dostala jsem prášky. Clostilbegyt a Duphaston. Každý z nich se bere určité dny cyklu, jak ti přečdepíše lékař. Hned po prvním měsíci - cyklu se podařilo!!! Oba tyto léky jsou dost používané. Záleží na tobě, jak dlouho budeš trpělivá. Netrvdím, že máš ten stejný problém, jako jsem měla já.Jen jsem chtěla přidat svojí zkušenost. Taky přeju hodně štětstí.

  • Ahojky,já mám MC od 30-60 dnů,což je fakt mooc.chceme miminko,vůbec ale nevím co s tou mojí nepravidelností.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist