může ovulační test ukázat těhotenství dříve než těhotenský?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35936 30.8.2012 8:12

Ahoj holky, mám takový dotaz. Dočetla jsem se, že ovulační test může ukázat těhu dříve, než těhotenský test...Máte s tím některá zkušenosti? Mě to přijde jako zvláštní, když každý indikuje jiný hormon, nicméně....jsem 10 DPO a nedalo mi to, tak jsem ráno zkusila oba. Výsledek = ovulační test //, těhotenský test /. nevím jak si to přebrat. Sice na tom ovulační byla ta čárka trošku slabší, než ta testovací, ale vrtá mi to v hlavě....Prosím o vlastní zkušenosti i kladné i záporné. Díky moc a mějte pěkný den

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kde ses dočetla takovou hloupost?
    Ovulační test je úplně něco jiného, těhotenský ti ukáže // pokud máš v moči HCG (druhá čárka může být i jako duch a test se bere jako pozitivní), ovulační má // téměř vždy, pozitivní je pouze pokud jsou obě čárky stejně silné (závislé na hormonu LG, který stimuluje uvolnění vajíčka z vaječníku a několik hodin před ovulací je vylučován do moči)

  • birknerka30.8.2012 8:41

    Ahoj. Já mám sice úplně opačnou odpověď než paní předemnou,tak si musíš vybrat :-)))) Ovulační test opravdu může indikovat těhotenství dříve než těhotenský a to z jednoho prostého důvodu! Než se uvolní vajíčko z vaječníku zvýší se luteinizační hormon ( LH ) a ty máš na OVU testu krásné dvě čárky. Poté putuje vejcovodem a čeká na oplodnění. Pokud je skutečně oplodněno a zahnízdí se, tak žluté tělisko je pořád stejně činné. Jeho činnost neupadá, ale mírně klesne z původních cca 20jednotek na cca 17lednotek (bavíme se o jednotkách LH). V tu chvíli je ještě moc brzo na těhu test!!! Ty když jsi testla OVU testem testem, tak tam jsou dvě čárečky :-). BACHA ještě je to všechno v plínkách a může se přihodit ještě mooooooooooooooc věcí !!!!!!!!!!!!! Držím Ti pěstičky!!!!! Pak dej vědět jak jsi dopadla. PS: Na těhu test počkej minimálně do 14DPO a i tak nemusí být ještě pozitivní. Pokud měříš BT tak ta ti poví nejlépe sama jestli jsi těhu nebo ne!!!!! Zda budeš mít následujících 5 dní BT + - 37´C, tak je to jasný:-D

  • Je to pravda nedavno se to tu u v jedne diskuzi resilo......... ja jsem tak prisla na to ze jsem tehotna :-) tehu test jsem doma nemela tak jsem pouzila ovu test a co se objevilo? //carky..... a dneska jsem od te doby ve 37tt.....ja to dokonce cetla i na netu v diskuzich hodne devcat tak prislo na to ze jsou tehotne a me to potvrdila i sestricka u lekare....drzim palecky:-):-)

  • Ja som si kupila ovulacny test i banu a kazdy mi robil dve ciarky .A to silne.Tak vobec som nevedela kedy mam plodne dni.Tak som si kupila z lekarne .Ale zase ten mi nikdy neukazal obe tmave.Ale Kamaradka mala ovulacny test aj tehotensky a bola už tehotna.Je lepsie ocikat tehotensky ako ovulacny.Vies si predstavit ze ovulacny ti ukaze tehotnost a pojdes ku gynekologovi a povie ze nie ste tehotna.To radsej ja cikam 4 tehotenske testy.U mna to je inak kupim 4 testy inej znacky 2 tehotna dva nie.Priklad tehotna rapid clear, pepino.Netehotna mama test..a teraz si vyber.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist