menstruace a HA

Otázku položila: Anonymní uživatelka #501491 13.4.2023 19:59

Dobrý den, je mi 16 a začala jsem brát antikoncepci, první pilulku jsem si vzala v pondělí když jsem dostala menstruaci. Normálně jsem vždy měla menstruaci 5 dní, ale teď jsem ji měla jen tři dny, což mě hodně vyděsilo.Myslíte že to může být způsobeno právě antikoncepcí? Diky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ano, zkrácení krvácení je způsobeno HA. Tělo se s ní musí naučit fungovat.

  • Když bereš HA, menstruaci nemáš - takže krvácení, co se dostaví, bývá slabší nebo nemusí být vůbec. S mrtvicí a trombózou bych si moc hlavu nelámala, pravděpodobné to není, před nasazením HA se dělají krevní testy na mutaci. To by člověk nemohl brát žádné léky, ve vedlejších účincích vždy uvádějí podobné případy jako velmi řídké.

  • Andy6414.4.2023 17:38

    Myslím, že jsou děvčata zbytečně agresivní. Určitě si o Antkoncepci neco zjisti příadně to i můžeš probrat se svým gynekologem. Ale ano jakmile začneš prášky brát mensturace není reálná a tím pádem krvácet můžeš 1-7 dní a nebo i vůbec.

  • Ahoj, jakmile začneš brát HA, tak je tělo zblblé a během braní neexistuje menstruace. Máš jen krvácení ze spadu hormonů. Čili čekej cokoli až po trombózu, mrtvici atd.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist