menstruace

Otázku položila: Anonymní uživatelka #230618 2.5.2016 18:22

Ahoj, chtěla bych se zeptat jak je to s mentruací pokud beru HA, někde jsem četla, že když žena bere HA nemá pravou menstruaci.. jak teda ale případně pozná, že je těhotná? Když si vezmu, že žena většinou pozná, že je těhotná pokud jí vynechá menstruace.
A druhá otázka, pokud by žena brala HA 2 roky v kuse, měla pohlavní styk a cca 10 dní po něm dostala menstruaci a za další měsíc opět, silnou jako vždy, ve stejné dny jako vždy.. jaká je možnost že by byla těhotná? Kamarádka se toho děsí, že rika ze ji roste břicho a že jí bolí a podobně....ale spíš bych řekla, že je to jen stres..přijde mi, že se moc teď sleduje, a myslím si, že být nemůže, že je to blbost :-) Co myslíte? děkuji za odpovedi a přeji hezký den :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Šance je minimální, ale ne nulová. Určitě těhotensky test, to je jistota.
    Jinak k tomu rostoucimu břichu...ze začátku neroste, naopak někdo zhubne z nevolnosti...:-)

  • Některé ženy mají "menstruaci" i během těhotenství. Určitě se to nedá považovat za jednoznačný příznak těhotenství, když menstruace vynechá.
    Pokud má podezření na těhotenství, ať si udělá těhotenský test.

  • při užívání HA je MS řízená hormony, které tělu dodáš a krvácení nastane vlivem náhlého poklesu hormonů (během pauzy kdy se hormony neužívají). tělo v té době většinou nevyrábí vlastní hormony a někdo tomu říká nepravá MS. vlivem HA naroste sliznice menší (což je i jeden z důvodů proč funguje-sliznice je příliš nízká pro uhnízdění miminka) proto má spousta žen slabší krvácení než bez užívání HA. pokud neužíváš HA, tvoje tělo mění v průběhu cyklu hormony a díky nim pak nastane MS když nedojde k otěhotnění. pokaždé odchází při MS děložní sliznice a krev.
    žádná antikoncepce není 100% ochranou před otěhotněním, ani HA. na 99% těhotná není, ale pokud má strach, ať si udělá těhotenský test a snad ji negativní výsledek uklidní;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 491 odpovědí a 409 682 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist