kalíšek info

Otázku položila: Bývalá uživatelka #195774 8.3.2020 14:22

Dámy, potřebuju radu, ať hledám jak hledám, téma jsem nenašla. Po čase asi i u mě uzrál čas přejít z vložek a tamponu na menstruační kalíšek. NA co se zaměřit při výběru, případně jaký stránky si projít a přečíst? Dřív jsem to nějak odsuzovala, no dnes už mi prostě vložky apod začínají připadat nechutný, nehledě na to, že pořád někde nějak protíkám a to mě rozčiluje pak když jsem někde na návštěve ... takže ... prosím rady, hrňte to do mě, proč jo, proč ne, jak vybrat, jaký kriteria zohlednit :-) děkuji všem :-)

a ještě otázka .... jak byste řešily situaci, kdy po zamlklém těhotenství řešíte, že se zase nedaří (to těhotenství byla náhoda, no nedopadlo, teď se snažíme teprve dva měsíce a nic a vím, že to nic není, no znáte to :-D ) mám roční dcerku a jsem za ni štastná, ale chci pro ni dva sourozence ještě, tak se trochu trápím ... nemůžu se zbavit pocitu, že jsem jaksi zbytečná

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zkus kalisek.cz nebo skupinu kališnice na fb. Důležitý je stav pánevního dna. poloha čípku a podobně. Já si právě pročetla rady na webu, vybrala si melunu M a jsem zcela spokojena.

  • Petrakim9.3.2020 11:14

    Já na kalíšek, tedy v kombinaci s vložkou, přešla před víc jak půl rokem a jsem spokojená. Mám Lunacap, velikost M, vaginálně jsem nerodila, ale císařem. Velikost je mi akorát. Ono u vytahování kalíšku taky bude pěkného bordelu na rukou, což u vložky tedy nemám. Proto mě zas tak super nenadchnul, ale určitě potěšil v tom, že tolik nevydám za vložky, není jako vložka nějak cítit a vydrží hodně dlouho při slabší menstruaci.

    Co se týče zamlklého, mám za sebou taky, další se zadařilo po půl roce. Do jednoho roku je to normální, že 90% žen otěhotní, po 2 měsících to je spíše zázrak. Prostě uberte z požadavků na to, že chcete mimino a máte už 2 měsíce za sebou nechráněného styku. Máte už jedno dítě a věřte, že k dvouleťákovi (mám nyní já) by mi nyní trefilo, kdybych porodila další mimino - ženy padají na hubu z dvojité péče, protože dvouleté je pořád těžce nesamostatné a čerstvé mimino potřebuji maminu 24H/den, no a když to je křiklou s kolikami, tak se pouze narouší vztah k tomu dvouletému, co najednou nechápe, proč maminka musí být pořád s miminem.... toto prostě dvouleťákovi nevysvětlite nikdy.

    Z mého pohledu u ročního dítěte byla péče méně náročná, dítě více spalo, bylo méně aktivní .... dvouleťák všude vyleze, spadne, brečí, vzteká se, manilupuje, snadno zdrhne, to jednoroční dítě ještě toto tak moc neovládá.

    Buďte ráda, že ještě "těhotná nejste", ono to přijde časem ..... i jedno dítě je neskutečný dar, za který buďte na 200% vděčná, i když se zrovna druhé nedaří (věřící tomu říkají nerouhejte se zbytečně, ale já nevím, jak to říct jako ateista normálně).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 203 otázek, kterým se dostalo 271 499 odpovědí a 409 690 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist