jak moc je spolehlivý přerušovaný sex

Otázku položila: Anonymní uživatelka #329492 16.1.2019 16:56

měla jsem ted párkrát s přítelem přerušovaný sex. normálně to nedělám, vždy po něm chci aby měl ochranu (prášky nechci) ale párkrát se to nepovedlo. ale stačili jsme to utnout včas. jednou jsem si pak brala pro jistotu postinor ale teď se mi nechtělo, protože je to prostě hnus. ale jsem z toho trochu nervózní. já právě vím, že to není moc spolehlivý způsob no... ale co myslíte? mám stresovat?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Podle mě je to metoda vhodná pro páry, které dítě zatím neplánují, ale počítají s tím, že miminko bude a kdyby to vyšlo dřív, zas tak moc se nestane - takto jsme ji praktikovali dva roky a byla spolehlivá. Ale pokud bych věděla, že teď dítě určitě nechci, nespoléhala bych určitě jen na ni (možno kombinovat se sympotermální metodou). Kamarádka takto otěhotněla, dovnitř se prý nic nedostalo, takže asi preejakulát...?

  • S pritelem jsme prerusovanou souloz praktikovali 3 roky. Ale s tim, ze kdyby prislo miminko, tak proste jsme na to pripraveni. Kdyz jsme se zacali snazit, tak se povedlo hned prvni mesic.

  • A proc jako nepouzijete kondom?8-o..
    Prerusovany sex je rizikovy, nekomu to vychazi a nekomu ne, kdybych mela tohle praktikovat tak urcize na zaklade nejakeho meteni bazalni teploty (ci jine formy zjišťování ovulace)...
    A postinor bych taky jako lentilky nebrala, skodis jen sama sobe a svemu cyklu. Pritom koupit si gumu nebo prinejhorsim alespoň nejaky spermicidni pripravek je tak jednoduche...

  • Ja v tuto metodu ochrany osobně důvěru nemám

  • stupidiack16.1.2019 18:24

    Záleží taky na tom, v jaké části cyklu jsi zrovna byla (plodné, neplodné dny) nebo třeba na tom, jak moc velký problém by případné těhotenství bylo. Pokud jste dospělí, vyzrálí, zajištění a na miminko byste byli připravení (nebylo by překážkou), tak si klidně riskujte. :-) Není to stoprocentní, i pokud si chlap "dá pozor", kapičky lásky neovlivní. Je to praktika vhodná pro páry, co spolu žijí delší dobu a znají se. To i z důvodu problematiky případného těhotenství, i kvůli pohlavním chorobám při častém střídání partnerů.

  • Kamaráti takto fungovali od začiatku (sú spolu 12 rokov) a bez problémov, otehotnela až keď to plánovali. No a môj otec takto spravil dve deti z troch. Takže ako už holky vyššie písali, je to fajn pre páry, ktoré by to v prípade nehody zobrali zodpovedne.

  • Dve kamaradky po přerušovanem sexy nechte otěhotněli. Takze spíš zalezi na stesti (nebo na smůle).

  • KatieD16.1.2019 17:40

    Taky ho mám pořád a je to ok, chlap prostě musí umět :-) Spolehlivost se uvádí 80 %.

  • Francy16.1.2019 17:57

    Já bych na to neměla nervy, děti vážně nechceme. Navíc mi přijde sobecké trápit přítele, neužije si tak konec. Spolužačka to praktikuje několik let a bez problému, věřím, že kdybych to jednou zkusila, tak jsem v tom :-D Takže možná je to dobré v případě, že případné otěhotnění by nebyl problém, ale jako ochranu bych to nenazývala.

  • To záleží jen na tobě a partnerovi, my tuto ATK používáme celá desetiletí a nestresujeme se, máme z toho jednoho krásného kluka. Později jsme se přestali hlídat úplně v druhé půlce cyklu, po ovulaci (už své tělo pozoruji tak dlouho, že vím) a taky to fungovalo, tedy dokud se manžel nezapomněl i před ovulací..a další kluk. Pak máme ještě 2 holly, které přišly hned, jak jsme jim otevřeli dveře... No, ale miluji takové lidské chyby a hlavně ty dary, které za ně člověk může obdržet (ne, vždy se tak ale tak stane...), fakt mě to nestresuje, naopak by mě ubíjelo, kdyby ATK byla příliš jistá a spolehlivá... ;-) Takže pomud to máš stejně, tak jen tak dál....

  • Máme s manželem 3 děti,které se nám podařily počít na první pokus a mimo tyto plánované se chráníme jenom přerušovaným stykem už několik let spolehlivě. Poznám na sobě plodné dny, takže v tento čas buď nesexujeme nebo si dáváme obzvlášť pozor.Já se tě na kondom ptát nebudu, taky to nesnášíme.>:-[

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist