antikoncepce ..

Otázku položila: Bývalá uživatelka #29487 5.5.2012 12:17

ahoj ženy ....chci se zeptat , je mi 14 let . pohlavní styk jsem ještě neměla , ale v 15 už se přeci může , když budu chtít v 15 antikoncepci a nebudu chtít aby to moje matka věděla , dá mi jí doktor ? myslíte že jí musí informovat nebo ne ? a kolik to stojí ? děkuji předem . :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Simone5.5.2012 12:25

    Janulle má pravdu a já jen dodám, že hormonální antikoncepce není jediným druhem antikoncepce, takže než začneš sexuálně žít, chtělo by to se nejdřív informovat a zjistit negatova a pozitiva různých druhů ochran (některé nejsou jen proti těhotenství, ale i proti pohlavně přenosným nemocem). A pozor, hormony nejsou bonbony, stejně jako ostatní léky i HA má svoje nežádoucí účinky a třeba já osobně si myslím, že HA není pro mladé télo úplně vhodné. Ale to je jen můj názor, pokud si ty chceš udělat svůj, raději se informuj.

  • Ano, od 15ti je pohlavní styk povolený. Ale sama musíš cítit, že to opravdu chceš, rozhodně to neuspěchej.
    Do dubna to bylo tak, že sis mohla zajít ke gynekologovi po 15.tém roce sama a máma nic nevěděla.
    Teď už to myslím tak není, na vše musíš mít souhlas obou rodičů až do 18ti let. Přesně nevím, jak to funguje, to Ti tady určitě napíšou holky.
    Jinak nejlevnější HA stojí okolo 400Kč/3 měsíce.

  • full.avl5.5.2012 12:57

    bez souhlasu matky a otce ti žádný gynekolog antikoncepci nenapíše. Buď přemluv mámu a tátu, že bys jí chtěla, třeba proto že máš nějaké problémy, třeba nepravidelnou MS a proto chceš anitu a nebo že kvůli beďarům (některé to tak dělají :D ) pak třeba je k tomu přemluvíš a budeš jí mít. Nebo další možnost počkat do 18, když si jí budeš moc nechat napsat.

    Když se nad tím tak zamyslíš stejně bys tahala peníze asi z rodičů ne? aby ti HA platili. Nebo máš ve 14 letech nějaký příjem? to asi těžko :D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist