Změna antikoncepce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #391861 29.6.2018 12:52

Ahoj všem,

Beru 8 let antikoncepci. Nejdříve Lindynette a nyní asi rok a půl Mistru. Ovšem nejdřív to začalo přibíráním pak průjmem, změny nálad mám strašné a chuť k sexu? Máme po letech krizi protože na mě antikoncepce působí doslova. Sotva se mě chlap dotkne má zle :-( :D a to podotýkám že jsem při chuti vždy byla.. podeziram antikoncepci. Myslíte že to ji může být? Na Mistru jsem přešla, protože jsem spinila dost a poslední rok je katastrofa a když se zamyslím i ten průjem mám tak rok. Raději vysadim antikoncepci než jít na kolonoskopii kam mě chce obvodak poslat :D

Měla jste to některá? Doděláváme baráček takže cca 2 roky ještě potřebuji vydržet a pak budeme chtít mimco. Ráda bych si mateřskou užila v klidu.

Tak jsem také uvažovala ji vysadit úplně ale nevím zda by to bylo dobré. I když si dáváme pozor tak s antikoncepci mám dobrý pocit. Používáte jen prezervativ? Četla jsem o náplastích ant. používáte je někdo ? Zajímalo by mě zda vysadit raději či zkusit něco jiného..

Tento měsíc jdu na preventivku tak rovnou změnu s dr. udělám jen nevím na čem více trvat zda vysadit úplně nebo zkusit něco jiného ?

Děkuji moc všem :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • klidně bych Ha vysadila , protože pokles libida je dán tím, že přirozený hormonální cyklus je nahrazen umělým "srovnávacím", kdy celý měsíc jsou hladiny stejné, a chránila se jinak. možností je dost a není to jen kondom.
    Ha takové problémy může způsobovat a není nikde psané, že HA v podobě náplastí bude lepší. po půl roce užívání Ha sem na náplasti přešla a změna vlastně žádná. takže za další půl rok sem vysadila i tu. chlap byl ankonec raději, protože s HA sem byla jak časovaná bomba s neznámým odpočtem, a prý horší jak PMS.
    když nebereš HA, tak na tebe mají vliv tvé přirozené hormony, které v době ovulace zvyšují chut na sex, celkově se s cyklem dá lépe naučit žít a pokud za 2 roky chcete mimčo, tak bych se vysazení v tuto dobu nijak neobávala.

  • Jestli chcete za 2 roky dite, je nejvyssi cas vysadit. Chranit se muzete kondomem, spermicidem v kombinaci s prerusovanou, pesary, merenim BT... aabys pak totiz za 2 roky nevysadila a dalsi 2 roky se nerovnala z rozhazenych hormonu :(

  • vilamotylkova29.6.2018 12:58

    Já bych asi zkusila na tři měsíce A vysadit. A po tom jinou. Ale doktorka k tomu určitě řekne svoje - vyslechla bych názor a poté se rozhodla.

  • Risu29.6.2018 14:26

    Jestli chcete za 2 roky dite, tak vysad. Aspon se telo vzpamatuje. Doporucuju zacit merit BT a k tomu kondomy ;) A kdyby se stala nehoda, tak akorat prijde prcek driv, no ne? ;)

  • marketaj29.6.2018 16:10

    Je úplně jedno jestli to es pilulky nebo lepší náplasti či máš kroužek, jsou to hormony a ty ovlivňují tvoje tělo. Takže za mne je doporučení vysadit antikoncepci a nechat nabehnout přirozený cyklus a začít vnímat svoje tělo, které přirozeně začne fungovat a i libido se bude měnit podle cyklu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist