Žádná menstruace po vysazení hormonální antikoncepce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #387420 27.10.2018 0:01

Zdravím,
Teď nedávno jsem vysadila hormonální antikoncepci kterou jsem brala cca 3-6 měsíců (upřímně teď opravdu nevím) a měla jsem teď nedávno dostat menstruaci, kterou jsem bohužel stále nedostala.
Těhotná nejsem, to vím určitě, jelikož nežiji sexuálním životem, ano, stále jsme bohužel panna. Hormonální antikoncepci (Minerva) jsem začala brát z důvodu, jelikož mám stále nevysvětlitelné problémy toho, že mi na krku a u uší (kotlety) rostou tmavé chloupky. Chtěla jsem zkusit, zda by mi hormonální antikoncepce nepomohla, bohužel bezvýsledně a žádný jiný vliv na mě neměla. Bohužel jsem teď však okolo 18. měla dostat menstruaci a stále nepřišla, nemám ji extra pravidelnou, ale buď přijde o cca 2 dny dříve nebo do 5ti dnů později, ale stále nepřišla a to ani ve formě výroku.
Nevíte čím by to mohlo být? Předem děkuji za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy27.10.2018 7:53

    Teď může klidně přijít až za 2-3 měsíce, nemusí přijít vůbec nebo jen se zpožděním pár dní. To nikdo neuhádne. Jinak, hormonální antikoncepce není lék na nic, jenom vše zakrývá a zhoršuje 8-o

  • stupidiack27.10.2018 11:24

    Užívání HA jinak než jako ochrana proti otěhotnění (na akné nebo jak ty uvádíš tmavé chloupky) je naprostý nesmysl a k doktorovi, který tohle dopustil a HA ti předepsal, bych už nešla! Ale bohužel je to velký byznys, kdy i 14-letým holčičkám předepisují HA právě kvůli akné, "aby se něco nepřihodilo" nebo proti bolestivé menstruaci. Menstruace někdy bolet má, je to přirozená reakce těla a předepsáním HA akorát zabijí probouzející se ženu v ní. Zpoždění menstruace je pravděpodobně způsobeno rozhozením hormonů.

  • Já mívala MS vždy velmi nepravidelnou, pak jsem cca 1 rok brala anikoncepci a po vysazení mi menstruace naskočila vcelku pravidelně (třeba +- 2 dny) což oproti předešlému stavu 18-60 dní bylo opravdu velké zlepšení...

  • Risu27.10.2018 8:51

    Tezko rict. Totalne sis rozhodila hormony...

  • interstellar27.10.2018 20:45

    Neviděla bych to tak dramaticky jako ostatní. HA jsem brala 10 let a žádný problém s ní ani po ní. Určitě se to za nějakou dobu srovná, a pokud ne, řešila bych to na gynekologii. Hormony zřejmě nemáš vyrovnané už od přírody, zkusila bych se u lékaře zeptat na polycystické vaječníky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist