Vysazení antikoncepce

Otázku položila: Bývalá uživatelka #115665 25.9.2016 18:45

Ahojte ženský,
rozhodla jsem se že přestanu brát antikoncepci. Po přečtení různých diskuzí na netu mám ale docela strach z toho co bude následovat. Jako ženský co tam psaly, že to třeba rok a půl nedostaly, že mají všude jebáky na dekoltu i na zádech a tak podobně? Jak jste to měly vy po vysazení? Bylo to v poho nebo jste přizívaly něco podobného?

Děkuji moc za odpovědi :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • zprvu delší cykly 40 dní, po půl roce šílené akné, vlasy, pleť...po roce velké zlepšení a nyní problém jen při změně počasí, jako je teď...:) kromě toho velká úleva, chuť na sex ohromná, cítím se konečně jak to říct - normálně :)

  • terryk25.9.2016 18:52

    U mě úplná pohoda. Ještě jsem zhubla, cyklus hned naskočil. Takže je to individuální:-) směle do toho!

  • Zbytečně se tím nenervuj. Může se ti to stát, ale taky vůbec nemusí. Já po vysazení cítila jen obrovskou úlevu.

  • Hele, tím, že to odložíš na později, si vůbec nepomůžeš, jen přesuneš problém o kus dál. :)
    Já jsem teda bohužel ten případ, cos o něm četla. :D Akné bylo šííííílené, menstruace mi naskočila až po nějaké době, i když teda rozhodně není přesná na den, ale to nebyla nikdy. Ovulaci mám. Zhubla jsem 5 kilo, cítím se o 100% líp. Takže až na tu pleť a počáteční problémy se srovnáním cyklu (trvalo to asi 3/4 roku až rok, už nevím), tak samé změny k lepšímu. Antikoncepce není zase tak bezproblémová, jak se dřív ve společnosti všeobecně tvrdilo, takže gratuluju k tomuhle rozhodnutí a hurá do toho. :)

  • Já jsem ji vysadila v květnu a změny proběhly, to jo :D
    S antikoncepcí jsem měla pleť bezchybnou, po vysazení mám na čele krupičku, semtam nějaký bolák. Ale jen v obličeji. Strašně mě to štve, ale na druhou stranu - před HA jsem to měla taky tak. HA problém neřeší, jen potlačí, takže mi nezbývá než se o pleť starat, ono to přejde :-)
    Dále jsem přibrala, asi 5 kg, ale totéž jsem předtím kvůli HA shodila, takže zase žádná změna. Prostě hormony, je potřeba se pročistit, odvodnit, ...
    Do třetice mě přešla chuť na sex (všude jsem četla, že to bývá naopak) :D Předtím jsem mohla pořád, teď jsem sama iniciativní jen málokdy, ale zas když s tím přijde přítel, nikdy ho neodmítnu, zas tak zlé to není :D
    No a pravidelnost menstruace... S vysazením HA jsem začala měřit bazální teplotu, takže nestíhám žasnout nad svým tělem a tím, jak cyklus funguje. Sice nepravidelně, ale díky grafu teplot vím přesně, kdy má MS přijít, takže jsem stejně připravená jako při braní HA. A ovulace proběhla hned v prvním měsíci po vysazení (brala jsem HA přes 3 roky).

    Když zvážím všechny plusy a minusy, neváhala bych a HA vysadila mnohem dříve ;) Hlavně jsem se naučila přijímat se jako ženu, což je podle mě to hlavní ;)

  • Risu25.9.2016 19:24

    Ahoj. Ja prestala brat HA na konci kvetna. Kamoska prave taky po vysazeni rok nic, pak jedna MS a hned tehotenstvi.. no a ja prvni ms po 31 dnech, druha po 29 a dalsi dve uz po 28. Jinak jsem na sobe nezpozorovala zadne zmeny. Zadne pupinky, bolesti nic. MS porad trva 2 dny...

  • Taky jsem před 3 týdny vysadila a je to hrozně individuální. Každá na to reagujeme jinak a souvisí to i s tím, jak se naše tělo chovalo před HA. Já jsem měla akné, nepravidelnou ms, tak to čekám i ted. Jinak HA jsem už jednou brala, jednou vysadila a první ms mi přišla po 40 dnech, pak to bývalo kolem 30, pak se to ustálilo na čas na 21 a pak to bylo zas necelých 30. Jen akné se hodně vrátilo (byla jsem tehdy mladší a hodně na to trpěla), ale to jsem vyřešila skvělou vodičkou, co jsem dostala na kožní. Taky si občas říkám, kdy to u mě přijde, jak to přijde. Ale nemůžeme se tím děsit, každá to má jinak...:-)

  • medulinek26.9.2016 11:17

    Já měla bedary i s antinou,takže v tom jsem rozdíl fakt nepoznala,ale konečně jsem měla chuť na sex,cyklus naskočil hned pravidelný a za 3,5 měsíce jsem byla těhu,takže i ovulace probíhala normálně

  • nic podobného se mi nestalo, a to jsem ji brala 9 let v kuse. Nesmíš tolik číst :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 147 otázek, kterým se dostalo 271 327 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist