Vysazení HA - jakou jinou antikoncepční metodu použít?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #372425 7.6.2017 14:26

Ahoj, je mi 18 a asi rok a půl beru hormonální antikoncepci. Nejenom tedy jako ochranu ale i kvůli pleti. Nejdřív jsem se tomu bránila, ale nakonec to byla jako poslední přijatelnější možnost v boji proti akné. Už delší dobu přemýšlím o vedlejších účincích HA. Teď mám asi 3 měsíce novou, zhoršila se mi rapidně pleť, začaly nevolnosti, dnes jdu na gynekologii, aby mi doktorka předepsala jinou. V budoucnu bych ale chtěla HA přestat brát, hlavně kvůli účinkům, mám strach, že až jí jednou vysadím, pleť se hodně zhorší, nepřijde ms a nebudu moc mít případně potom děti. Na zhoršení pleti se připravuju, možná bych i zvážila změnu stravy, nevím. Ale teď je otázka, jakou jinou antikoncepční metodu použít? Jaké máte zkušenosti například s pesarem, globulemi? Mám podezření, že mám alergii na latex, po použití kondomů mě to tam hrozně nepříjemně svědilo a pálilo, je alergie možná? Máte někdo alergii, jak se projevuje? Děkuju :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • 1) Vysazení antikoncepce má z drtivé většiny fatální vliv na pleť. Já nikdy neměla jediný pupínek a po vysazení 2 roky katastrofa... Vše se ale srovnalo - možná až díky těhotenství.
    2) Nepřemýšlej nad tím, zda ti to poškodilo plodnost. Už to jednou bereš, tak bereš a neřeš to. Může to mít negativní vlivy a nemusí. Co bych ale rozhodně nikdy nedělala, že bych brala HA kvůli srovnání cyklu nebo pleti => obojí je kravina, srovná to jen po dobu, co to jíš, neboť si přímo mícháš ty správné hormony a tělo se dle nich řídí. Jakmile vysadíš, pravděpodobně ti to zhorší nejen tu pleť (viz. bod 1), ale i cyklus. Většinou se srovnává půl roku, ale některým i mnohem déle.
    3) Antikoncepce: pesary, kondomy, pharmatex, měření bazální teploty + sledování hlenu + čípku = symptotermální metoda, velmi dobře vysvětlena na stránkach rodina.cz nebo tak nějak a je to fakt jednoduché, jen většina žen ji provozuje pouze při otěhotnění, já ji budu provozovat i naopak (je třeba mít 3 měsíce zkušenost, zda ti to ukazuje výsledky), ovulační testy (3 dny po proběhlé a prokázané ovulaci jsi až do MS krytá a nemůžeš počít dítě, seženeš levně na ebay), přerušovaný styk v kombinaci s ovu testy nebo měřením bazální teploty...víc mě nenapadá...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist