Vynechat antikoncepci

Otázku položila: Anonymní uživatelka #409956 23.10.2020 8:22

Dobrý den, je tu nějaká slečna, která se chrání jinak než s HA? Beru ji už skoro 2 roky. Chci ji vysadit, kvůli nežádoucím vedlejším účinkům.. Když mi skončí ms, začne mi znova třeba na 2 dny po 4.dni po první ms... mám hrozné nálady.. a už mě po nebaví 😃 tak jsem chtěla vědět jaké metody mate vy.🤨 Nechci aby tady někdo řešil moje rozhodnutí, jen chci odpověd. Děkuji a přeji hezký den.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack23.10.2020 12:37

    Taky jsem užívala HA, nedělala mi větší problémy až do té doby, co jsem ji brala i po porodu (jiný typ kvůli kojení). Strašné! Krvácela jsem dva měsíce v kuse a spíš to sílilo než aby to mělo slábnout. Klidně bych krvácela doteď, kdybych ji nepřestala brát (je to už asi rok :-D ). Každopádně jsem s tím skončila, nechci do sebe takové svinstvo cpát, chlapovi se to moc nelíbí, ale je to moje tělo. Než jsem otěhotněla, používali jsme kondomy. Jsou levné a bezpečné. Spousta mladých žen, které nechtějí nebo nemohou brát HA používají kondomy.

  • nejsem sice slečna, ale sama se chráním symptotermální metodou a kondomama ... ale mám kamarádku, co nedá dopustit na spermicidy a pesar .... ale je teda dobré přemýšlet o tom, jestli máš stálého dlouhodobého partnera nebo ne .... v případě, že ne, tak opravdu myslet na kondomy, nestojí to potom za to se stresovat neocema a tak .... jinak se stálým partnerem už je to na tom, co vám oběma bude vyhovovat

  • S přítelem jsme používali 2 a půl roku kondom, občas to byla trochu otrava, ale HA jsem snášela špatně, takže "nebylo zbytí". A bylo to v pohodě, když je chlap rozumný a zodpovědný, tak se to dá. :)

  • Je správné vysadit antikoncepci, to Ti schvaluju :-) Na druhu ochrany po vysazení za mě taky záleží - kolik Ti je let, jestli máš stálého partnera a jaký "problém" by bylo případné otěhotnění.... Já používala vždy přerušovačku, ale poctivě jsem měřila BT a dělala ovu testy - ALE vysadila jsem poprvé a hned jsme se snažili o dítě - resp. nechali volný průběh, takže tam ochrana nebyla.... podruhé to bylo s exmanželem - a to byla přerušovačka - a pak snaha o dítě - ale on byl neplodný, a teĎ s manželem přerušovačka - a pak po svatbě naplno, protože jsme chtěli dítě - takže já mám zkušenost jen s přerušovačkou - ALE vždycky jsem měla "štestí"...... takže zvaž, co by pro Tebe znamenalo těhotenství...
    Pokud máš jen tak sex - různě, s někým - tak 100% kondom....

  • Já používám symtotermalni metodu. Teď už i bez bt poznám plodné období, ve kterém prerušujeme a jinak naplno. Za mě nej.

  • HA mi neseděla, tak jsme s přítelem zkoušeli kondomy a nakonec jsme se rozhodli pro přerušovaný styk. Po 13 letech jsme přešli na symptotermální metodu a ta pro nás byla nespolehlivá. Buď neumíme počítat, nebo jsem dříve ovulovala, nebo prostě spermie byly schopné přežít ve vejcovodech extra dlouho... Takže do budoucna budeme zase přerušovat. Bez přerušení maximálně den dva před menstruací. Přerušovaný styk pro nás vždy fungoval bez problémů a spolehlivě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 147 otázek, kterým se dostalo 271 327 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist