Testy před užíváním HA

Otázku položila: Anonymní uživatelka #223476 29.8.2017 19:31

Ahoj holky,

nikdy jsem HA předtím nebrala, ale dnes mi nová gynekoložka předepsala - dle všeho mám nějaký chronický vaginální zánět a obává se, že by se u mne mohla objevit endometrióza. MS mám od 13, je 29, dítě ještě nemám, tak aby si prý vaječníky odpočinuly, atd. Prý na půl roku. Na žádných testech na srážlivost jsem ale nebyla a jak se pořád straší s trombózou, mám z ní docela strach. Myslíte, že je to blbost a jsem jenom zbytečně paranoidní? Případně, na jaký test bych si měla zajít, než prášky začnu užívat? (klidně jako samoplátce)

Napadají mne pak takové blbosti - mám věčně studené ruce a nohy, tak si říkám, že mám možná horší oběh... a byť to se srážlivostí nejspíš nesouvisí, jsem z toho prostě nějaká nervózní, ale zase mi nechce doktorce volat, nebo tam znovu jít, že ty prášky brát nebudu, když je pojala jako součást léčby.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • HA kvůli tomu, aby si vaječníky odpočinuly? Radím co nejrychleji změnit doktorku. To je největší blbost jakou jsem slyšela. To už není ani možné. Než aby vás poslala na vyšetření, tak vám plácne hormony, které vám potlačí příznaky a ona je krytá. :-o

  • Risu29.8.2017 19:46

    Studene ruce a nohy.. nech se vysetrit na stitnou zlazu...

  • Delaji se testy na srazlivost krve. Na dimery, trombofilie, hemofilie a Leidenskou mutaci. Bohuzel ty testy jsou tak drahe,ze se bezne nedelaji. Nicmene na "odpocinek" vajecniku psat HA, je opravdu zvlastni. To jsem jeste neslysela. Pokud v rodine nemate problem s krevni srazlivosti,tak bych neplasila. My treba mame Leidenskou mutaci a stejne mi testy nikdo nedelal 8-o delali mi je az v tehotenstvi,kdy jsem mela zinfarktovanou placentu. Pokud mate v rodine nejaky problem se srazlivosti krve,zazadala bych si u gynekologa o provedeni testu. Pokud mas strach,tak bych normalne doktorce rekla,ze mate v rodine Leidenskou mutaci a ze bys chtela,at ti udela testy. Ona prs vi,ze ji nemate. Jako samoplatce by ses asi nedoplatila..nevim kolik to presne stoji,ale na hematolce mi prave rikali,ze jsou to pomerne drahe testy.

  • Radši bych si našla jiného doktorka než brát HA. Brala jsem to 15 let, furt nějaká cysta. Pak i mimoděložní těhu, pravděpodobně kvůli těm opakujícím se cystám. Teď už neberu HA rok a cysta žádná. Najdi si jinou doktorku...jako že má podezření, že bys mohla mít endometriozu v budoucnu, tak napíše HA? a jestli máš záněty, tak se to určitě neléčí HA ne?? Nechápu některé doktory.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist