Tělocvik a MS

Otázku položila: Anonymní uživatelka #377510 12.11.2017 10:06

Ahoj
MS mam skoro rok, ale teď začala být bolestivé a silná. Zítra máme Tělák a já vím, že to zítra bude první den MS (špínění a atd. jako den před každou) Do této situace jsem se ještě nedostala, že by mi prvnitřní den vyšel na tělák. Holky od nás ze třídy a i z jiných tříd si berou omluvenky, ale mě máma tvrdí, že to tu hodinu vydržím a nic mi nenapíše. Je mi opravdu dost špatně a vůbec nevím jak to mám udělat. Je mi 14..
Používám jenom tampony, ale to je asi nepodstatný
Díky za jakýkoliv řady a nápady ☺

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To my jsme meli ucitelku, takze jsme ji to vzdy v pohode rekly a ona byla tolerantni. Pak v poslednim rocniku na stredni jsme meli ucitele a to bylo horsi, ale nejak se to dalo. A jinak z osobni zkusenosti vim, ze kdyz si vezmu tampon, mam mnohem vetsi bolesti nez jen s vlozkou. A kdyz chapu ze pri pohybu je ten tampon komfortnejsi. A nebo zkus si koupit menstruacni kalisek. Ten je docela dobrej. :-) Teda ja ho stacila vyzkouset jen jeden cyklus, ten dalsi jsem otehotnela. :-D

  • Když sem byla náctiletá tak sme musely cvičit bez ohledu na to, jaký den je to byl a vložky sme měly bez lepiciho pásku a vydržely sme to i s nima. Jen sme měly úlevu na vytrvalostní běhy a nějaké větší skákání.
    Ale...pokud ti není dobře (a skutečně ti dobře nebude) tak bych se omluvila přímo ucitelce na začátku hodiny s tím, že jsi to zrovna dostala a necítíš se dobře. Když tuto situaci nebudeš zneužívat, tak se učitelka zlobit nebude a pochopí to. Ne každá ms musí přijít bolestivá, takze bych to nechala až na skutečnou situaci, někdy i pohyb může pomoci uvolnit a je není tak bolestivá.

  • Safetka12.11.2017 11:01

    Jestli je MS hodně bolestivá, tak si dej před hodinou prášek na tlumení bolesti a NOVÝ tampon, ať neriskuješ protečení, a jestli si chceš být fakt hodně jistá tak s tím tamponem i intimku nebo tenčí vložku :) Jinak my máme na střední škole dvouhodinovku těláku, a dělám to jak ty, prostě tampon a ještě vložku, ať neproteču v nejhorším případě. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist