Těhu a hubnutí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #394053 27.7.2018 19:06

Ahoj holky,

chci se zeptat, stalo se některé z Vás, že jste v prvním trimestru nebo i déle zhubly?
Dá se v těhu dál držet dieta a sportovat, když není nějak extrémní, aniž by to nějak ublížilo miminku? Zařekla jsem se totiž, že nechci přibrat víc jak 8 kg, už takhle mám nějakých 65 kg na 158 cm a těhotná zatím nejsem, ale o mimi se snažíme, ale zároveň bych se chtěla dostat na svých 60 jako před rokem.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nemusíš držet žádnou dietu,stačí jíst zdravě a pravidelně.Pokud jsi zvyklá sportovat ,sportuj ale opatrně nic se nemá přehánět..Já přibrala u prvních třech dětí po 13kg,u syna jen 8kg..někdo přibere jen 5 a někdo 30kg...tohle je individuální.

  • Pokud nemáš těhotenskou cukrovku, tak se držení diet v těhotenství nedoporučuje.
    Co se týče sportu, tak sportovat ano, tělo ti samo řekne co je na něj už příliš.

  • Mě se to stalo v prvích dvou těhotenstvích, bylo mi špatně a trpěla jsem nechutenstvím, nad svou původní váhi jsem nakonec přibrala jen 4 kg (ke své výšce mám normální váhu) a po porodu jsem vážila míň než před těhotenstvím. Při dalších dvou mi bylo taky špatně, ale měla jsem neustálý pocit hladu a nabrala klasických 12 kg. Člověk to moc neovlivní, s dietami zkušenosti moc nemám, ale neumím si to moc předtsavit, já např. musela začít jíst maso, i když jsem ho nejedla, ovoce jsem zvracela a td., a td.. Sportovala jsem při těhotenství co to šlo ;-)

  • Zanthia128.7.2018 6:32

    Já jsem v těhotenství první měsíce ubírala, ale žádnou dietu jsem rozhodně nedržela, to prostě samo. Pak jsem začala přibírat, ale jen pár kg. Rozhodně si nemyslím, že je dobrý nápad nějak se rozhodnout kolik v těhotenství nabereš, to absolutně nemůžeš ovlivnit, leda tak sobě nebo miminku ublížit. Navíc mi to připadá jako zbytečná paranoia. Neboj, po porodu to zase jistě rychle půjde pryč.

  • stupidiack29.7.2018 10:07

    Tak se rozmysli - buď budeš mít zdravý dítě nebo svou ideální váhu.
    Držet diety je nesmysl. Samozřejmě se trochu hlídat a nejíst "za dva" + nějaká lehčí pohybová aktivita, ale nic se nemá přehánět.
    Já v prvním trimestru zhubla, protože jsem trpěla nechutenstvím, ale pokud by jsi hubla víc, doktor by si tě pohlídal.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist