Těhotná v 14 nebo 15..?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #39814 9.4.2012 14:40

Chtěla bych se zeptat jestli by byli problémy kdybych měla dítě v 15! sex je vlastně od 15 takže když dívka otěhotní měla by problémy jako že by kluk šel sedět nebo tak? protože vím že kdyby jsem to měla ve 14 tak by mohl jít do vězení! ale já už sním chodím 5 let a oba by jsem chtěli díte! mé mamce by nevadilo být mladá babička a jeho taťkovi by to taky nevadilo a já i můj kluk by jsem si rádi to dítě udělali až mi bude 15 let! Můj kluk by ho chtěl už teď ale já ve 14 dítě mít nechci ještě nemám dodělanou školu! taky by mě zajímalo od kolika let se může dát dítě do školky a nebo na hlídání k chůvě?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak tohle trochu nechapu . Jestli ti je 14 tak by tvuj pritel do vezeni sel a pokud ti uz 15 je,tak pohlavni styk mit uz muzes,ale mit dite v 15 letech je totalne nezodpovedny a desne hloupy napad. A to promin,ale jestli to tvym rodicum nevadi ......,nechapu to. Ma dcera nez zacla v 15 sexualne zit,tak si poridila antikoncepci,je ji 18 let a porad studuje ,osamostatnila se ,ale mit mimco je takova zodpovednos,kterou si ty v 15 nebo ve 14 letech nemuzes jeste vubec uvedomit. Ja bych tohle dceri teda neschvalila.

  • Je ti 14 a chceš dítě? No, popravdě tvoje rozhodnutí nechápu, jsi mladá a sama ještě dítě. Nedovedu si představit jak to rodičům nemůže vadit? Nemyslí si třeba, že si z nich děláte srandu? Není lepší si nejdřív dodělat školu, a nemyslím jen zádkladní, ale minimálně se vyučit? Co když tě pak partner opustí a co budeě dělat s dítětem a základní školou? Já bych se toho dost bála.. Aby to nakonec nedopadlo tak, že se budou starat rodiče. A kdo by vás živil, jak dlouho přítel pracuje? Snad nechceš po rodičích aby živili teba i miminko, to je veliká zátěž.. Já osobně bych dítě takhle brzo nechtěla, až po dodělání školy, minimálně.

  • No... Ted mi je te docela líto.. Ne kvůli tomu že chceš mimi , ale kvůli tomu co tu čtu.. Ano všichni tady mají pravdu , ale říct ti že potřebuješ přez držku že seš s mámou magor to je fakt UBOHÝ!!!
    Problem v tom nebude když je přítel plnoletý ..
    Víš , já sem taky 15tka ... Mám přítele sice rok , ale hodněkrát mě popadla myšlenka že by sem mu mohla nosit miminko..
    Ty si ale v jiný situaci, už jen to že máš v hlavě že rodičum to nevadí ... Ty moji by mě zbili že bych se tejden na hubu nenajedla.. Miluju ho, momentálně vím že mu mužu duveřovat...
    Ale když se nad tim zamyslíš tak je doopravdy hloupost udělat si miminko.. Děti si dělaj děti .. Je to hloupost.. Nemá to budoucnost .. V tomhle světe se Základkou nepochodíš .. Ted se mužete milovat jak nikdy nikdo , za 10 let si najde hezčí, mladší.. Tak jak to je s každým vždycky a vem si že v 10 letech toho děcka to teprve začína tobe bude 25-26 budeš mít akorat základku nevemou te do prace a budeš chudák.. Musí bejt opravdu strašnej pocit když nemáš pro díte .. Nemužeš ho vychovat, nemužeš ho hýčkat nemužeš nic.. Zlatíí.. Počkej další 4 roky udělej maturitu budeš mít další životní zkušenosti ne vedomostni, ale pochopíš víc život a aspon se utvrdíš že on je ten pravej... Opravdu nespechej.. Zkazíš si celej život ..Prosím věř .. Zkazíš život sobě i miminku.. Nedelej to 4 roky utečou rychle.. Dáš víc sobě, jemu i miminku..

  • full.avl9.4.2012 19:03

    Milé dámy, mírněte se ve slovníku. Ono je sice hezké že máte své názory, nikdo vám je nebere pokud jsou slušné.

    Ale navážet se do někoho že je magor a urážet rodiče? tímto uživatelka michaela77 přišla o svou anonymitu a dávám jí i napomenutí za porušování pravidel které máme na WomenZone.cz

    Pěkný den

    Anežka

    Administrátorka WomenZone.cz

  • dítě má mít dítě? no to snad raději ani ne. když se to stane řekněme nečekaně jako následek např.protržení kondomu, tak to ještě chápu, ale plánovat otěhotnění nejpozději v 15 letech??? myslíš, že jsi na to fyziologicky připravená? myslíš, že je opravdu vhodné rodit v 15letech? myslíš, že to, že si pořídíš dítě je jako pořídit si panenku na hraní? to že už tedka uvažuješ o chůvě znamená, že spíš o dítěti přemýšlíš jako o panence na hraní, kterou odložíš, aby jsi se mohla jít bavit. starat se bude chůva nebo babička. opravdu rozumně uvažující mladá žena by takto o odložení dítěte k nějaké chůvě snad ani neuvažovala.seš mladá, budeš se chtít bavit. dítě ti bude potom spíš překážkou. co pak s ním? babybox?? starat se bude babička? a pak by ho mohla i rovnou adoptovat, protože tobě bude nějakých 18 let a začneš poznávat o co vše jsi přišla. a budeš si to chtít s velkou pravděpodobností vynahradit. kdo bude vydělávat na vaši mladou rodinku? nebo zůstaneš doma a necháš se prokrmovat státem?? bez prominutí - takových je tady víc než dost a myslím, že by se měla udělat trochu přítrž těm, kteří si nasekají děti v 15 letech, nemají vzdělání a proto nedostanou práci a zůstanou doma na podpoře a podobných sociálních dávkách. až dítě povyroste, co budeš (budete) dělat dál? pořídíte další, aby jsi nemusela do práce?? měli by jste se nejdřív dostatečně postavit na vlastní nohy, mít oba nějaké vzdělání kde bude alespon nějaká pravděpodobnost mít potom zaměstnání a pak teprve pořizovat dítě. sama vím, jak je těžké po mateřské hledat práci, když nemáš po škole žádnou praxi. a to sem měla opravdu dostatečné vzdělání a navíc v perspektivním a vyhledávaném oboru.
    má rada, jako asi i u ostatních holek - udělej si alespon učnák, at máš nějaké vzdělání, když budeš mít vzdělání, dá se hledat práce, bez vzdělání práci nenajdeš. problém mnohdy mají i středoškoláci s maturitou natož jen se ZŠ vzděláním. na mateřské s dítětem by jsi byla tak max.4 roky, bude ti 19. co by jsi dělala dál? zapřemýšlejte, a dejte nový život až jako dospělí a rozumně uvažující mladí lidé, kteří nebudou závislí na dávkách státu a rodičům. hodně štěstí do života.

  • ahojky omlouvám se předem za vyjadření pokud se to nebude někomu líbit.Myslím že mít miminko je krajně nezodpovědné chápu že jste spolu 5 let jste kamarádi máte spolu sexuální vztah rozumíte si a vše kolem něho.Ale určitě by jste mněli zvážit jak už tady bylo řeženo životní situaci starat se o miminko-miminko není na týden které si vypůjčíte je to človíček na celý život který potřebuje rozhodně trvalé zázemí a hlavně zodpovědnost rodičů.Nehledě na to,že by jsi vyšla pouze základníš kolu a stakovou si v životě nemůžeš najít práci i člověk který je vyučen nebo že by mněl i maturitu těžko dnes sežene práci natož aby jsi mněla pouze základní vzdělání.Myslím,že rodiče nemůžou být z cela při smyslu když ti povolí mít miminko v 15ti letech.Co když by se nedej bože stalo,že by jsi se za dva roky s přítelem rozešla nebo on s tebou?chodil by na diskotéky užíval si s holkama které by mohli vždy ven a každý víkend na diskotéku a bavit se a ty by jsi mněla být zavřená s dítětem doma a starat se o něj nakrmit,vykoupat,uspat atd atd.Nemyslím si že mamka nebo někdo z tvé rodiny by toleroval to,že jsi si tak brzy udělala díte a nakonec se musejí starat o něj samy a ty by jsi třeba chodila někam na diskotéky.
    Nemyslím si že umíte zvážit i nějakou finanční situaci co dítě hlavně potřebuje dnes je pravda že se dá koupit vše za pakatel věci,kočárek a pod.Ale co dkyž onemocníc to není jen stovka a vše kolem toho.A jak už tady taky bylo zmíněno že pokud nemáš odpracováných určítých počet hodin nedostaneš žádnou mateřskou podporu.
    Myslím,že by bylo na místě situaci OPRAVDU zvážit...je toho spousta asi ani nemá cenu to tu vše vysvětlovat a vykládat no prostě myslím,že by jsi udělala chybu...Je to můj názor tak mně neukamenujte pokud se to někomu nelíbí.

  • Myslim že to v hlavně nemáš v pořádku ani ty,ani přítel ani vaši rodiče.Víc to asi nemá smysl komentovat.:-(Myslím že souhlasím se všemi až klasicky s jedním názorem nesouhlasím.8-o

  • Tak tohle opravdu nechápu :o prosím tě,opravdu si se ptala rodičů?Nechci nic říkat,ale tvrdit,že základka je škola mi příjde troufalé a taky..Uvědomuješ si,že dítě není hračka,kterou odložíš,když už tě nebaví??Je to závazek na celý život.

  • Ani já to nechápu...A nikdy jsem nechápala. Neřeknu nic na to, když takhle mladá holka otěhotní náhodou, když třeba selže antikoncepce. Ale dobrovolně? Víš vůbec do čeho jdeš? V 15ti letech těžko můžeš vědět, jaké starosti přináší dítě! Ani si neumíš představit, co to všechno obnáší. Dobře si to rozmysli, protože jak jednou budeš mít mimimko už to nepůjde vrátit zpět. Vždyť jsi sama ještě dítě...popřemýšlej o tom...chodí přítel do práce a vydělává? A rodiče tě v tom ještě podporují? Pro krista...
    Takováto rozhodnutí mě vždycky dokáží rozproudit krev v žilách tak se omlouvám :) (teď jen trochu mimo téma, ale úplně jsem si představila partu cikánů a sotva 15tiletou romku s kočárkem - protože tohle je pro ně naprosto normální...)

  • Je mi 18, dítě chci, ale sama moc dobře vím, že nějakých aspoň 7-8 roků budu muset počkat. Vždyť bez školy si nenajdeš práci, bez odpracovaných let nedostaneš mateřskou, rodičovské příspěvky atd. Proboha kam se ženeš? Máš dost času! Nedělej hlouposti!

  • Pie.com.key9.4.2012 14:51

    No dítě samozřejmě mít můžeš, to je tvoje svobodná volba... ale uvědom si, že když už se jednou rozhodneš, těžko to vezmeš zpět. Dítě není hračka. Je to především zodpovědnost. Sama nejsi dospělá, spoustu věcí nezařídíš, budou to za tebe muset vyřizovat rodiče.

    Jsi mladá holka. Kam spěcháš? :) Užívej si dětství... A co partner? Jsi si jistá, že je to ten pravý? Já měla přítele 7 let (od 16) a až loni mi došlo, že to není chlap, se kterým bych chtěla strávit celý život.

    Je to jedno s druhým. Co zdravotní riziko? Finance? Co škola?

  • Verousek899.4.2012 15:42

    Dítě mít samozřejmě můžeš. Jde o to, aby jsi měla sex až min. v 15 letech, aby tvůj partner nešel do vězení. Protože sex je povolen od 15 let. Ale co třeba vzdělání.. Když to tak pročítám, tak teprve doděláváš základní vzdělání, se základním vzděláním v dnešní době neseženeš práci. Dneska je těžké sehnat práci pro kvalifikovaného člověka, natož pro člověka s jen základním vzděláním. Finanční zázemí a bydlení je základ. Budete mít v 15 letech zajištěné bydlení a finance? Mít dítě je sice hezké, ale musíš ho umět zabezpečit, vychovat. Jinak, do školky můžeš dát dítě od 3 let jeho věku, když si zařídíš chůvu, tak tam ho můžeš dát na hlídání kdykoliv chceš, ale musíš si ji zaplatit. A taky počítej s tím, že když nebudeš mít odpracováno, od státu nedostaneš mateřskou a rodičovskou (pokud by neměl nárok partner) by sis ani nemohla zvolit. A jelikož ti není 18 let, tak myslím, že tam bude více věcí, které za tebe bude muset řešit někdo dospělý. Ale s tím nemám zkušenosti, takže víc neporadím. Přece jen do 18 let nejsi plnoletá.

  • Teda par komentaru tady nechapu. Jak nekdo muze 14 letou holku podporovat mit dite. a ted budu taky sprosta ,ale byt to moje dcera ,tak ji dam po tlame. A jinak,ma kamaradka ma vysokou skolu,bydli v Praze a sama ma problem sehnat si praci. Ja mam manzela ,ktery pracuje v zahranici,nic nam nechybi a presto ma co delat,aby v tehle drahote jsme se meli dobre

  • Holka , co jako blbneš ????????? A co blbne tvoje máma .... jsi mladá, máš se učit .... a pokud si teď miminko pořídíš, věř že tě ten tvůj stejnak nechá .... je to mladej kluk , v pubertě, takže bude chtít jančit , budou ho lákat i jiné holky, a ty zůstaneš SAMA se svým zkaženým životem... no ty být moje dítě , ohnu tě přes koleno a tenhle pěkně blbý nápad snad z tebe vyřežu , ..... neblbni , oba si zkazíte životy. a nejen sobě, ale i rodičům .....

  • Ahoj, po přečtení tvého příspěvku jsem si vzpomněla na můj případ, tak Ti to napíšu. Souhlasím s většinou co je tady napsáno a hlavně s ,,whitehorse'', pěkně napsáno. =) Když mi bylo nějakých 13, 14 byla jsem si ,,jistá'', že bych zvládla přivést na svět miminko, postarat se o něj, že už bych ho chtěla, sledovala jsem na internetu porody a připadala si dospěle. Věř mi, že to byl jen takový ,,úlet'', což jsem si (naštěstí) docela brzo uvědomila. Teď nejsem o moc starší, pořáď jsem dítě (bude mi 16), ale musím se tomu smát.. Říkám si, jak jsem byla pitomá, jak jsem si mohla myslet, že bych se o něj postarala. Nejde o zkušenosti, jde o to, že bych ho musela nějak uživit a to ve 14 letech asi těžko, s nedokončenou základkou (ikdyby s dokončenou). Mám teď okolo sebe dost lidí co hledají práci, třeba můj brácha, má docela slušnou školu (s maturitou) a práci jinou než uklízení na stavbě apod. nemůže sehnat, vážně to neni lehký. Další věc je, že s klukem, s kterým jsem v té době chodila (,,chodila'', ve 14ti letech to byl vztah v uvozovkách) už dávno nejsem a jsem za to ráda, protože jsem časem zjistila, že si vlastně nerozumíme. Celkově, teď si říkám, že chci dodělat střední, jít na vejšku, pár let pracovat a až pak dítě. Neříkám, že je to stejný případ, vůbec ne, jen jsem tim všim chtěla říct, že člověk v tomhle věku (v pubertě) opravdu často mění názory/rozhodnutí a tohle je důležitý rozhodnutí a řešit to ve 14ti, 15ti letech je vážně blbost, tak jen abys pak nelitovala, to už totiž nevrátíš... Abys pak v 16ti neseděla jako já, neříkala si, jak Tě něco takovýho mohlo jen napadnout, třeba bez přítele, bez vzdělání a bez peněz, se ztracenym dětství a se starostma co budeš dělat.Myslím, že na takový velký rozhodnutí máš prostě ještě čas a že s timhle fakt není kam spěchat, je Ti 14! =)

  • Pokud by jsi měla ,,jen" pohlavní styk (ani nemusíš být těhotná), tak se Tvůj kluk dopouští trestného činu a bude za to souzen. Takže si to rozmyslete, měli byste zbytečné problémy. I pokud by to bylo z Tvé strany dobrovolné, což předpokládám, že by bylo, tak má i tak Tvůj přítel hodně velký problém a dopouští se trestného činu.

  • Názorů už tu padlo požehnaně, já se bohužel musím připojit k těm, kteří s tím nesouhlasí....myslím si, že dítě by dítě vychovávat nemělo...zajímá mě jedna otázka, kterou předpokládám máte vyřešenou - jak to dítě zajistíte finančně?

  • Ahoj helejá porodila v 15 a mám tet 2 ročního syna jmenuje se Tomáše. řeknu ti že neš sem otěhtněla muj život byl oničem furt jen nuda a tak.. potom jsme si ve 13 našla kluka! v patnacti jsme šla za mamou at mi doktorka napíše prašky proti otěhotnění napsala mi je a já je brala ale z mím přitelem jsme otěhotněla i přes prášky! hodně lidí tu píše že dítě v patnácti nemá rozum jo možná jsme ještě díte ale jak to ta matka porodí tak je hned vyspěla má zodpovědnost ...můj syn je to nejhesčí co mně v životě potkalo a nelituju toho ..akorát maji lidi pravdu že je problem ze školou s tou školou pokud seš v deváte třídě je nejlepší si školu přerušit a pak si jí třeba za rok dodělat tak sem to udělala já ..myslím si že dítě ti zmnění život k lepšímu.. ale musíš mnět pro něj zazemí.. tet mi je 18 let a furt jsme stím přitelem a syna nadevševhno na světě milujeme!.. ♥

  • No to snad nemyslíš ani vážně ne???. Jako uvažuješ nad tím že si uděláš dítě a přitom se ptáš v kolik ho už můžeš dát pryč??. Vzpamatuj se buď to budeš studovat nebo se upoutáš na rodinný život. Obojí mít nemůžeš. Máte svůj byt??? Má tvůj přítel dobře placenou práci??. Holka takoví jako ty bych vysterilizovala.

  • holky, nevysvětlil by mně někdo, jak by to bylo s nezletilou matkou (třeba těch 15 let) vzhledem k úpravě zákona od 1.4.2012 o lékařské péči? to by rodiče pak museli podepsat souhlas s eventuelním císařským řezem a všemi výkony např. při proodu? a kdo by chodil s dítětem k lékaři, když je matka nezletilá a sama by podle zákona k lékaři doprovod potřebovala?

  • Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat. Se svým přítelem jsem měla první pohlavní styk. Jestli se tomu teda dá přímo takhle v našem případě říkat. Mazlili jsme se, navzájem masturbovali. Po sléze si nasadil kondom a jednou do mě vniknul, né uplně, jen lehce. Ale přerušila jsem to. Necítila jsem se na to ještě dostatečne pripravena. Potom si kondom sundal a pokračovali jsme v pettingu. Oba jsme byli nazí a mám strach z toho, že když jsme na sobe jen leželi a občas se o mojí pochvu otřel, aby se do mě nedostala preejakulační tekutina. Četla jsem si o tom na internetě články a pořádně ani vlastne nerozumím tomu, co to vlastně je. Ale i tak mám strach, protože pri masturobaní jsem na jeho penise cítila mastnou "tekutinu" a tak soudím, že podle mého nazoru, by to mohlo být ono. Ale nevím, jestli i při mazlení a občasnem střetnutí penisu s pochvou, by se dalo otehotnet. A taky bych ještě chtěla dodat, že jsem byla panna, ale při vniknutí do mě prsty, protrhl panenskou blánu. Při masturbovaní k vyvrcholení došlo na břicho, mimo dělohu. Je mi 15. A mám strach z toho, že bych mohla otěhotnet. Já mám pořád strach :-( .. Probehlo to tenhle víkend, z pátka na sobotu. A dnes, už od pondělka, mám lehké bolesti v pobříšku a bolí mě ledviny, citím i bolest v prsou a na pleti se mi udělalo pár pupínku a asi cca za 7 dní mám dostat menstruaci, takže si myslím, že by to mohlo být z toho, protože takové bolesti pred menstruací mívám. Jenže né tak často dopředu. Jenže ted by to mohlo být ještě spojeno se stresem, který mám.. A zároven, kdybych dostala menstruaci, tak moje obavy z otehotnení vymizí.. Ale na druhou stranu se bojím toho, že ty bolesti v pobříšku jsou z toho, že bych mohla být tehotná. Snad menstruace dorazí tak jak má, nekde jsem ale i četla, že se klidne dostavit nemusí, at už ze stresu nebo z čehokoliv jiného a ženy, slečny, si pak myslí, že jsou tehotné, přitom nejsou. Tak snad to bude i můj připad.. Často chodím čurat, dneska dokonce i průjem. Prujem asi není priznakem tehotenství, řekla bych, že spíš stresu. Ale snažím se na to nemyslet, a i když na to nemyslím, bricho mě bolí. Asi to už mám tak natlačený v hlave, že mě to bolí porád nebo nevím :-(
    Myslíte si, že tehotenský test v mým případě není nutný? Nebo gynekolog?

  • Klobouk dolů.. tak mladá a přemýšlí o plánovaném, zdůrazňuji PLÁNOVANÉM těhotenství. Možná je mi jasné, že rozumově bys na to i mohla být připravená, zvlášť, když máš i podporu rodičů. Je to hlavně věc rodiny, když nejsi zletilá. Problém by mohl být spíše v tom, že tedy, jak říkáš, ještě studuješ.. Škola se dá dodělat i potom, ale aspoň tu základku.. Jak s penězi? Jak to přítel naplánoval, aby Tě zajistil? Víš, že, když zvládáš plánovat, měla bys s příjmy naplánovat i to, aby mimčo mělo, co potřebuje.. Jsi schopná mu zajistit (v případě neschopnosti uživit rodinu přítel nebo rodiče) vše, co potřebuje? A další: Tvé tělo ještě není dovyvinuté, ač dnešní medicína dokáže zázraky, může se stát, že budou komplikace větší, než si dokážeš připustit.

    Dítě budeš mít ty, ne rodiče nebo přítel. Rozhodni se podle sebe. Počítej i s tím, že dospěláci Ti většinou fandit nebudou a budou zlí. Stojí to za to?

  • hele neni špatny že chceš mit se svim klukem miminko ale když ho budete mit v 15ti tak to pro tebe bude těžky ho vychovavat a viš fakt že s nim chceš mit ditě??? vim že spolu chodite už dlouho ale neměli by jste si to nejdřív pořádně promyslet než se správně rozhodnete ale nejsem proti je to tvoje věc je na tobě jak se rozhodneš:-)

  • potřebuji Poradiit je my 13 a mám přítele kteremu je 17 a rád by chtěl sex ja taky ale mám strach že to zistěj co byse mohlo stát jemu sme spolu už rok 8-.8-.8-.8-.8-o8-o8-o

  • no podívej, jestli mimčo moc chcete, vydržíte to ještě ten rok, než ti bude 15 :) jestli se na dítě cítíte (někdo dospěje v 15, někdo ve 20, někdo vůbec...) a jestli máte domov, kam byste ho přiveldi, je to vaše věc :) ale já doporučuji udělat si alespoň nějaké vyučení, nebo teda minimálně nejaké kurzy aspon... a že chcete mít dítě - z toho mám radost :) alespoň nějaké mladé rodiny, je jich potřeba. i když náš stát nás vůbec v tomto nepodporuje, mám z každého takovéhoto rozhodnutí radost. tak vám držím palce..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist