Tampon - MS - cvičení

Otázku položila: JanaRad 25.7.2012 10:51

Potřebuji poradit - nějakou dobu chodím cvičit do fitka a moc mě to baví. Sice nehubnu tak, jak jsem si představovala, ale svaly se zpevňují a mám i větší výdrž.
Když jsem dostala MS, použila jsem tampon, abych měla větší klid. Jenže než jsem dorazila domů, měla jsem tampon napůl venku a to byl zaveden dobře a dostatečně daleko!!! Poševní vchod pak pálí a bolí. Normálně jsem tampony nepoužívala, protože je vžycky cítím..po zavedení mám asi podrážděný poševní vchod a je to nepříjemné. Tampon jsem chtěla jen na to cvičení. A navíc se to nestalo jednou, ale pokaždé, když jsem si tampon vzala. Proč??? Kdysi jsem občas tampony používala a potíže nedělaly, tedy nevypadávaly. Naposledy (před potíží) jsem tampony používala před třetím porodem, ale syn má už přes 6 let...
Může to být špatná velikost? Použila jsem normal.
A ještě ke cvičení - dneska jsem byla cvičit, ale moc mi to nešlo - mám první den MS. Je to tím? Co cvičím, už nemám křížové bolesti a i bolesti břicha se značně znírnily. Ale dneska to fakt nešlo. Byla jsem unavená mnohem dříve, než v pondělí a taky jsem dělala méně opakování... Doufám, že v pátek budu zase fit a nebudu flákat, dkyž to stojí tólik penízků!!!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • V posilovně jsi to podle mě přehnala - nebo jsi necvičila správně (zvedala jsi něco těžkého...). Prostě jsi se namáhala tak, až se ti hooodně povolilo pánevní dno a tampon vylezl. V průběhu dne zkus zatahovat pánevní dno (jako když zadržuješ čůrání). Pokud se ti to s tím tamponém bude opakovat svěř se na gynekologii - doporučí rehabilitace na zpevnění pánevního dna.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist