Tak silná menstruace že se bojím jít spát

Otázku položila: Allik 13.4.2020 7:24

Ahoj. Promiňte nechutné detaily. Mám celý život silnou menstruaci, cyklus 28 až 30 dní, menses 8 dní a někdy i devět. První a druhý den jsem obvykle na analgetikách. Druhý a třetí den je menses nejsilnější a občas to bývá pohroma. Včera jsem si vzala 2x Nalgesin, dnes 1x, už je to víc jak 14 hodin. Najednou se spustil menses tak silný že sedím co dvě hodiny ve vaně a modlím se, aby to už přestalo. Mám strach a přemýšlím, co jsem mohla udělat špatně. Mohl Nalgesin po takovém časovém odstupu způsobit naředění krve? Mohlo za to cvičení? (skro vůbec se nehýbu, ale dnes jsem si dala hodinovou power jógu a dost mě to prohřálo, krátce poté to vypuklo). Mohlo to být tím cvičením? Nejedla jsem nic závadného, alkohol nepiji, jiné léky perorálně neberu, jen dvě foukačky na astma. Na chudokrevnost ze silné MS beru železo, ale tenhle měsíc jsem vynechala. Párkrát se mi stalo, že byla MS silnější než obvykle, ale rozhodně ne takto! Díky za rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Cvičení na to rozhodně vliv melo-rozproudi krev. Obvykle to tak taky mám, že pokud cvičím, ms zesílí.
    Pokud jsi vynechala železo, tak i to má vliv .
    Pokud máš strach, že přes noc protečes, tak buď v noci vstát a jít vyměnit tampon/vlozku (ale ja treba v noci krvacim vyrazne mene nez pres den), nebo kombinovat tampon+vlozka nebo kalisek+vlozka.
    Mne osobně bolestiva ms prestala az po porodu a i zeslabla.

  • macicekkajik13.4.2020 7:35

    Ano, mohlo to být tím cvičením, když na to tělo není zvyklé. Jediné, co ti mohu poradit je si dát na noc tampón a vložku a chodit častěji měnit. Ono tě to stejně probudí. A pak si koupit kalíšek. Je to skvělá věc, o které vůbec celý den nevíš. A když je ms silná, tak vyliji 2x denně a v noci si ho vůbec nevšímám. Nevím kolik ti je let, ale před 30 jsem také měla bolestivou ms, že jsem si musela dát klidně 2x za den voltaren nebo nějaký prášek na bolest. Síla ms se mi trošku upravila časem a i s kalíškem je to jiné, lepší.

  • Ja nevim ale nebylo by v tomto pripade lepsi konzultovat s lékařem? Mam pocit ze na ovlivneni krvaceni se pouziva ascorutin, ten ale nevím jestli se da obycejne koupit a jestli se v tvem pripade bude dát uzit - v lekarne ti k tomu reknou vice :)

  • Francy13.4.2020 11:02

    Nemůže to být endometrioza? 🤔

  • Podľa mňa až takto silná menštruácia normálna nie je a osobne by som gynekológovi nedala pokoj kým by mi neurobil všetky možné vyšetrenia (sono v priebehu cyklu, hormonálny profil, podľa toho ďalšie).

    Napadá mi, či nemáš vysoké hladiny hormónov, ktoré spôsobujú vysokú sliznicu. Je to výstrel naslepo, ale hladinu ženských hormónov nepriamo ovplyvňujú laktobacily. Myslím, že ich užívaním nemáš čo stratiť, posilňujú imunitu a zlepšujú trávenie, len ten efekt príde až keď sa berú dlhodobo. Odporúča sa to aj ženám s pco a endometriózou. Každopádne vyšetrenie lekárom je na mieste... HA si nezvažovala?

  • sisterrys14.4.2020 22:11

    Nezkoušela jsi kontryhelový čaj? Mě dost pomohl ms zmírnit a zkrátit. Piji jen v době ms, teď už zpravidla jen první tři dny, jak začne ms slábnout už ho nepiji. Po cca 4 cyklech to začlo zabírat.
    Případně se celkově podívat na bylinky na ženské problémy, jsou i takové, které upravují hladinu hormonů. Detailněji jsem to ale nezkoumala, mě zabral ten kontryhel.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist