Strašně moc bych chtěla miminko

Otázku položila: Anonymní uživatelka #376363 28.8.2017 20:16

Ahoj, až toto dočtete si asi řeknete, že jsem střelená do hlavy nebo postižená. Jde o to, že mi za 2 měsíce bude 18let a mam přítele 25let a jsme spolu 2 roky a i spolu bydlíme v jeho baráku. Hlavní důvod je v tom, že bych strašně moc chtěla miminko, ale ještě musim 2 roky studovat na maturitu a přítel to nechce uspěchat. S dětmi zkušenosti mam, protože bratrova expřítelkyně ho opustila a nechala mu mimino na krku a ja ho vychovavala nyni mu je 5 let a prostě moc chci mimčo. Tím tedy už se chci zeptat. Myslíte si, že když přestanu brát HA a nechám se od přítele "napustit" při ovulaci, tak si necham odložit studie na dálkové a dodelala bych si maturitu jako dálkař. Mezitím by jsem si našla nejakou práci na chvíli. Takže nemyslíte zda by něco miminku bylo nebo by to přítel nesnesl a nebo takove podobné veci? Ano říkejte si, že jsem zákeřná nebo tak, ale přítel se na mimčo těší, chce i aby se jmenoval syn po něm, jenže chce prý počkat. Ja to chci už teď. Co myslíte?
Děkuji za odpovědi
Tak teď čekám hejty do mě

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • inah9128.8.2017 20:35

    Ano, to je fakt super, vysadit HA a neříct o tom chlapovi.... na střední škole před maturitou.... Tohle je sen každého chlapa, gratuluju k tak rozumnému a vyspělému rozhodnutí!!!!

    Co k tomu víc říct? V 18 mít dítě, bez školy... není ok.. Mladé maminky jsou fajn, to ano, taky mě mrzí, že ještě nemám dítě a to jsem oproti Tobě "stará". Ale co chudák dítě - to má přece přece přijít na svět z lásky - a v době, kdy k rozhodnutí mít dítě dospějí OBA rodiče....
    Ach jo...

  • Petrakim28.8.2017 20:36

    Přítel to myslí dobře. Na tvém místě bych počkala, ono ti to dítě neuteče. Doporučuji ti pročíst na jiných diskuzních forech názory a aktuální pocity mladých matek, ať víš, co to obnáší, co řeší a co je po jejich rozhodnutí trápí - tyto holky jsou živý důkaz. To, že jsi mu pomohla vychovat jeho dítě, je hezké, ale určitě ne záruka na to, že dalších XY let to bude podobné. Co bys dělala v případě, že tě parner nedejbože opustí, náhle umře, a ty zůstaneš bez školy, bez praxe, s dídětem na krku a bez jistého zázemí? Já bych tedy své budoucí dítě takto ohrozit určitě nechtěla a 100x si rozmyslela, jestli takto v mladém věku si dítě pořizovat. Navíc nynějším mateřstvím neokusíš důležitou věc - návyk pracovat. A ten pro to, abys uživila dítě, potřebuješ více než maturitu. Školu jde dodělat kdykoliv, ale okusit si pracovat, vydělávat a živit sama sebe, své dítě a rodinu, to tě škola nenaučí, to jen život. A věř, je to jednodušší zažít bez dítěte než s ním. Toť můj názor na věc.

  • ElisHoli28.8.2017 21:04

    Vysadit HA a neříct o tom příteli? Trochu sobecký a hnusný, nemyslíš? Přítel má rozum. Se základkou žádnou pořádnou práci neseženeš. Radši si dodělej maturitu, najdi práci a až pak přemýšlej o dítěti. Rozhodnutí mít dítě je na obou, ne na puberťačce, co se rozhodla mít dítě, protože ho chce a neřekne o vysazení HA přítelovi. ;) Taky by tě mohl hodně rychle poslat do háje a zůstaneš sama, bez bydlení, bez chlapa, bez školy a těhotná. V 17 máš na dítě ještě čas, neboj.

  • Tvůj přítel má rozumný názor, Ty bys měla dospět...

  • No, ja Te zase chapu...je normalni touzit po miminku... Vzdyt nedavno to bylo normalni, ze vsichni meli miminko okolo 18let.. :) Prace Ti neutece, to bych neresila.. Nejdulezitejsi je prace v domacnosti a starost o miminko a muze. Ale zkus byt trpeliva, a udelej nejdrive tu skolu :) Tvuj pritel by mohl v Tobe ztratit duveru, ze jsi rozhodla bez neho. To by nebylo dobre. Je krasnejsi naplanovat dite spolu! :) Vice budes mit z toho radost on taky :) a miminko to bude taky vnimat :) Bez jeho souhlasu by to mohlo pokazit vas vztah. Muj tatka s mamkou take meli v planu mit miminko.. Ale muj tatka rozhodl, ze uz chce a pritom mamka o nicem nevedela a reknu ti, ze po 30letech ji to urcitym zpusobem trapi, kdyz si na to vzpomene. Ze proste rozhodl bez ni. Za dva roky Ti nic neute, i tak budes velmi mlada maminka ve 20letech :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist