Sport a menstruace

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393988 15.8.2018 19:09

Ahoj,ani nevím proč sem píšu. Ale o víkendu odjíždím na soustředění s basketem, a během tho týdne bych to tam nejspíše měla dostat. Nemám ještě pravidelnou takže si nejsme jistá ale mám takový strašný strach, někdy mývám silnou třeba 3 nebo 5 dní, a někdy zase slabou třeba jen 2 dny,a bojím se že mě bude bude dost omezovat,protože tréninky budou tak 3-4x týdně. Tampony nepoužívám a mám ji zcela bezbolestnou. Jen se bojím že bude hodně silná. A tak máte nějaké typy jak ji oddálit? Nebo alepsoň zmírnit?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • kosicek15.8.2018 19:20

    Tip nemám, důležité je, že tě netrápí bolesti a tak, vše ostatní se dá zvládnout, zvlášť v dnešní době s moderními pomůckami a širokým výběrem např. vložek... Kdo ví, ťřeba přijde až pak nebo bude trvat jen krátce a bude slabá..Mysli pozitivně a zbytečně si nepřivolávej ty nejhorší scénáře, prostě to dáš, uvidíš.

  • Ahoj, mně třeba pomáhá voda s citrónem na zmírnění. Možná to je jen placebo, nicméně mně to vždycky pomohlo :) A myslím, že by tě to nějak výrazně omezovat nemělo. Chodila jsem na sportovní školu a musela jsem tam dělat i gymnastiku během svých dnů, taky bez tampónu, protože ano, i ve svých 20 letech si ho neumím zavést :D Je to možná vtipný, ale když to mám silný, dám si třeba dvě vložky na sebe a vezmu si oblečení, ve kterém to není tolik vidět, vždycky to prošlo a cítím se bezpečněji :) Držím palce a zbytečně se nestresuj :)

  • Ahojte, naše dcery milují hrát hokej a myslím si, že je vůbec netrápí nic takového jako měsíčky při sportu. Třeba teď nedávno jsme jim pořizovali nové hokejové tašky ( suprové mají tady https://www.bauerhockey.cz/hrac-tasky ) a prý si na to vůbec nestěžují. Je to trochu složitější, ale to se prostě děje.

  • ivetkaprochazkova23.8.2023 15:24

    Protože při sportovním výkonu když to dostanu chci být brzy doma, a protože na sport obecně nemám moc času ale přitom mám nějaké peníze, ráda si dopřávám různé vychytávka. Tentokrát jsem si od https://www.cyklosvec.cz/elektrokola pořídila elektrokolo a musím teda říct že to je naprosto dokonalý požitek z jízdy v přírodě.

  • Karla564627.3. 23:48

    Dobrý den, chápu vaše obavy ohledně menstruace během soustředění. Já se věnuji šermu a vím, jak dokáže perioda člověka rozhodit. Na poslední soustředění jsem si pořídila novou šavli zde https://www.5mfencing.com/. Ale nebojte, určitě to zvládnete. Důležité je se na to připravit a sbalte si dostatek menstruačních pomůcek. Hlavně si z toho nedělejte moc velkou hlavu. Tak ať vám soustředění dobře dopadne.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist