Spinkani u 3 mesicniho miminka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #29935 16.10.2016 11:33

Ahoj damy, maminky a slecny☺ mam otazku.. ma 3 mesicni holčička se posledni noci vzbouzi po 2 hodinach na kojeni.. driv vydrzela i 6 hodin treba.. od malinka mela problemy s briskem, ted uz je to lepsi, uz je to veselejsi miminko. No naucila se spinkat i vic přes den. Nejvice v kocarku a je takova spokojenejsi. Ty posledni dny si začíná dělat pravidelnejsi interval na papani, po 3-3,5 hodinach. Ale v noci po 2-2,5.. je kojena ale obcas ji dam Sunar, doktor rekl ze pribira pekne (por.vaha 2,74, dnes 3 mesice 5,05) tak ze ji me mlicko staci ze se nemusím bat ze ho mam malo..přesto ale klidne ji muzu jednou dat jestli chci na dokrmeni Um. Tak týden zpet jsem ji davala celkem casto, ted uz od navstevy dr.tak jednou denne. Napadlo me, jestli si to papani v noci nevynahrazuje.. jak ji to spani prodlouzit?..muze ji o rustovy spurt, ale jenv noci?? Taky si sama prodloužila dobu dokdy je vzhuru (dřív byla cca od 16h do 19:30 vzhůru, to uz sla spinkat na noc, ted par dni spinka cca od 15-17 h a vecer se ji chce spinkat az kolem 20:30 - 21:00 a to v noci pak vstává ještě dřív jak kdyz sla spát po te 19 hodine. Jak to mate vy a co delam spatne se ze mi v noci najednou takhle vzbouzi na papani..zkouším dudla ale opravdu ma hlad. A to ze v noci nejednou kojim tak se mi ani tak nenalevaji prsa a to se v noci pry nejvíc tvoří mliko. Diky za rady, vase zkušenosti a informace. Mejte se krasne ☺

Tem co me otazky obtěžuji se velice omlovam.. staci na ne nereagovat, nez psát odpovědi typu ptas se stále dokola..atd. Tak hezky vecer

  • 16.10.2016 13:10:06 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ptáte se porad dokola na to same....co chcete nového slyšet?ze delate všechno špatně?nebo snad cekáte,ze vám někdo řekne něco jiného než před týdnem?

  • terryk16.10.2016 11:59

    Mrkni se na mé/naše předchozí odpovědi. S tím spánkem, pokud malá nebude chtít, nic neuděláš. Ona nemá hlad, ona chce prso, maminku. Um, prikrmy ani nic jinyho jí spánek nezlepší. Některé děti jsou holt takové. Některé se srovnají dřív, jiné později. Pomoci se tomu dá snad jedině tím, že člověk v noci nekoji na každé zaknourani, bere prso dřív, než se malá pustí, atd. Prostě pomalu omezuje to noční kojení. Nám ale nezabíralo nic, jak jsem kdysi už ti psala.

  • Já mám stejně starého syna, plně kojeného. Prsa se mi nenalívají, občas jen cítím takové jakoby mravenčení.
    V noci malý spí cca od 20:00 do 00:30-03:00 a pak už se budí po dvou hodinách, když spí v postýlce. Když spí se mnou v posteli, tak se vzbudí 2x max 3x za celou noc. Vstáváme mezi půl osmou a osmou, vyjímečně si pospí i do devíti.
    Přes den kojím co dvě hodiny a spinká 20-40 minut, po "obědě" má nejdelší spánek za celý den - cca 1 a 1/2hod. Vzhůru přes den vydrží max dvě hodiny, pak už je unavený a protivný. Ale to jsem vypozorovala až teď a stejně tak až teď jsem se naučila rozlišovat proč pláče. My bojujeme s tím, že nechce být v kočárku, takže mi to hodně pomohlo v tom kdy vyrazit na procházku, aby usnul a neřval. A už týden nám to funguje.
    Zkuste se méně stresovat a hledat v miminku logiku a chtít pravidelný režim. Stresujete sebe, ale i miminko. Dodržujte rituály, my koupeme a ukládáme ke spánku každý den stejně. Stejně tak před každým kojením přebalujeme, po kojení i když si odříhne si ho nechám ještě u sebe a mazlíme se. Prostě si to užívejte a buďte v klidu a ono se vše ustálí. Jsem taky prvorodička, ale rozhodla jsem se neřešit tabulky, zkoumat internet, apod ale mateřství si užít a poslouchat svůj instinkt a miminko.

  • Všeobecně se říká, ze kojene deti se budu častěji v noci na kojení. Ze deti na Um lépe spi v noci, ale není to ani tak tím, ze nemaji hlad a lépe je zasytí, kojene deti mají větší socializaci, raději se "pomazlí" a chtějí opět cítit maminku a její prso.. Mam dve deti. Obě byli a ještě jedno je kojené.. Nikdy by nenapadlo ptemyslet o tom zda se v noci budu často nebo méně často. Nyní dcera se budu i 5.6x za noc a proste to tak je. Vbec s tím nebojuji a nechavam to na ni. Syn se budil dokonce častěji a jakmile jsem přestala kojit uz neměl takovou potřebu se budit a začal spavat celou noc. Dcera a ani syn toho nikdy prws den moc nenaspali. Dohromady za cely den od cca 3 měsíců do roka 1,5 hodiny.. Každé dítě je jiné a spise nez přemýšlet jak co nejlépe udělat, tak nedky staci zvolnit a poddat se miminku. 😊.. Hodně štěstí 🍀

  • full.avl16.10.2016 13:24

    Dobrý den,

    upozorňují vás na vámi opakované porušování zdejších pravidel, a to protože vytváříte duplicitní příspěvky. Příště použijte funkci doplnění { modré tlačítko pod otázkou } u vašich předchozích otázek na toto téma.

    Tudíž příště doplňte tento váš dotaz, či můžete doplnit vaše všechny dotazy na toto téma.
    Viz odkazy na vaše staré dotazy : https://www.womenzone.cz/poradna/otazky/Jednu-noc-spi-druhou-ne-190701
    https://www.womenzone.cz/poradna/otazky/Rezim-u-3-mesicniho-miminka-190564
    https://www.womenzone.cz/poradna/otazky/Budi-se-kvuli-hladu-nebo-bolestma-190434

    Pokud ještě jednou dojde k porušení pravidel, tím, že položíte duplicitní dotazy, tak vám je budeme mazat.

    Hezký den

    Anežka
    Administrátor WomenZone.cz

  • Rutoslavka16.10.2016 13:47

    Nechci být zlá nebo tak něco, ale přijde mi, že neni týden, kdy bych tady nezahlédla nějaký dotaz ohledně Vašeho miminka. Jednou za čas chápu, že maminka tápe a rada je cenná, ale vy tapete snad pořád. Co trochu poslouchat mateřské instinkty, přečíst si nějakou odbornou publikaci...? ;-) A opravdu to nemyslím zle...;-)

  • sisterrys16.10.2016 14:18

    Ne, určitě to není hlad!!!
    Potřebuje se pomazlit, přitulit, chce se ujistit, že je maminka v tý tmě s ní. Je už větší, tak vše víc vnímá.
    Malý mi dělá totéž. Taky jsem si nejdřív myslela, že je to hlad. Dudlík taky nechce. Důrazně nedoporučuju uspávat kojením, u nás to byla cesta do pekel. Teď mi malý v noci pláče po každém kojení, nemůže usnout. Teď jdu zkoumat stránky http://www.prosimspinkej.cz/ Zkoušela jsem i rady z knihy Když dítě nechce spát od Prekopové, z toho něco zabralo, ale problém máme pořád, ale to je spíš na usínání, ne na buzení v noci.
    Co se týče nalívaní prsů, po 3. měsíci se už nenalévají, už se mlíčko tvoří přímo při kojení, prsa už nejsou zásobárnou. Mě se kvůli zdravotním problémům po porodu vůbec nenalily a kojím s občasnými krizemi do teď, malému je 5 měsíců;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist