Režim u 3 mesicniho miminka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #29935 3.10.2016 14:56

Ahoj holky mam otazku ohledně režimu me 3 mesicni holčičky. Mame akorát rezim ze obdem koupeme okolo 18 h plus minus pul hodinky. Ted par dni si hraje zhruba od 17 h kojeni pak kdyz mame koupací den tak koupeme okolo te šesté kdyz ne tak si hraje nebo si s ni povídame. Okolo 18:30 - 19:00 začíná knourat tak nosim povídám nekdy se semnou zadiva na Ulici a okolo 19:30 dokojim (vzdy se napije trochu) a usiname. Chvili držím pak dam do postýlky a mezi 19:45- 20:15 usina..podle toho jak je unavena. Ale...vcera mi usnula uz v 17: 30 a spala do 21:00 . Nakojila jsem, prevlikla do pyžama a usnula okolo 21:30 takže muj režim co se mi docela zamlouval vcera nevyšel. Ale jinak pres den nevim co kdy prijde..je to spatne nebo mam učit v určitou hodinu hrat spinkat atd.? Jak to mate vy? Resite to takhle?

  • 03.10.2016 18:55:26 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sisterrys3.10.2016 16:33

    Kolem 3. měsíce si malý vytvořil hezký režim sám. Po nakojeni si hodinku až hodinu a půl hrál a pak spal do dalšího kojení. Na jídlo se budil po 3 hodinách, každý den stejně. Jen večer neusnul dřív jak mezi 9 a 10. Teď se mu po 4.mesici začal zkracoval denní spánek a režim je nulový. Koupu ob den kolem 7,spát dávám mezi osmou a pul 9,usne jak kdy, vstává mezi 7 a 8,to jsou jediné záchytné body.

  • Taky jsem dlouho s rezimem tapala co a jak. Jinak souhlasím s holkama :-)
    Kdyz zacne cca 2 tydny fungovat nejaky rezim,za dalsi tyden je po rezimu...ockovani,rustovy spurt, ted zuby...to vse mu rezim rozhazuje.
    Malymu je pul roku a v ruznych obdobich vstával 5-6, ted nastesti 6-7... Pak si hraje (lezel pod ohratkou,chytal hracky, pasl koniky a strkal hracky do pusy...). Je vzdycky cca 2, ted i 2,5 hodky vzhuru, pak si zacne mnout oci a zivat,tak ma sloficka. Takze se dost orientuju dle toho, v kolik vstal a mam predstavu o následujících 2-3 hodinkach :-) Nejdriv jsem kojila po probuzeni a po tech 2 hodinach na usnuti. Dnes uz bud tak nebo tak (jak ma hlad a jak si "rekne"). Dnes i ty prikrmy ma +-hodinka... Spi nekdy 0,5 hodinky, nekdy 1,5 hodinky... Od mala jsem se snazila,aby byl zvykly si "hrat" i sam. Posledni dobou se ale sam zabavi jen na par minutek :-( A rezim je odpoledni prochazka na 2-3 hodinky do lesoparku a okolo 7 kazdy den koupacka (i kdyz víkendy jsou casto mimo rezim) :-)
    Po koupani nakojim,nekdy u toho usne,vyjimecne usne sam a nekdy uchovame v Manduce. Ted kdyz zacali naplno prikrmy zase nejaky rezim hledame... Ale vetsinou se stejne casove ridi dle prcka, kdyz nechce spat,tak proste neusne. Kdyz ma hlad, tak prostě dostane najist,i kdyz neni spravna doba...
    Proste prcka sleduj a casem to na ni poznas. U nas byl zlomový prave tak ten 3-4 mesic,kdy se vse aspon priblizne ustalilo a zacaly aspon ty 2tydeni rezimy :-D

  • U takhle maleho jsem neresila nic krome koupani v urcitou hodinu a vecerní spanek. Pres den jsem kojila na pozadani a nemela zadny urcity cas kdyby si hrala nebo tak jak pises.

    Rezim prisel az s příkrmy, papala v danou hodinu

  • Veronika323.10.2016 15:23

    neřeším, neřešila jsem to ani na začátku, ani teď když je malé 9 měsíců, kolikrát jde spát až ve 21.hod-když není unavená tak neusne, ani neřeším koupání, koupeme jak čas vyjde. ve 3týdnech, v 6 týdnech, 3 měsících, 6 mšsících může být růstový spurt a pak jde do háje vše naučené...

  • Až do prikrmu sem režim, kromě koupání ob den a času večerního spaní neřešila. Kojila sem na požádání, a ano, procházky apod se spatne řídily, ale když bylo nejhůř, nakojila sem někde na poklidnejsim místě venku nebo ve family pointu.
    Režim si prcek nastavoval pozdeji sam.

  • terryk3.10.2016 18:07

    Mně se žádný pevný režim neosvědčil. Protože jak se mimco a pak dítě vyvíjí, jeho nároky na trávení času, čas bdění a čas jídla se dynamicky mění. Takže jak jsme si třeba týden čtrnáct dní na něco navykli, další týden už to bylo jinak. Navíc my ještě máme dítě hodně fixované na tmu, takže za světla večer třeba vůbec neusne. V létě tak ponocuje do deseti, v zimě vytuhne i před osmou. Tudíž ani teď ve dvou a půl letech žádnej extra režim nemáme. Spíš jen rituály. Nebo činnosti na sebe navazující, což nespočívá v tom, že v hodinu iks ypsilon se dělá to a to, ale že se dělá něco, pak následuje něco dalšího, atd. Dítě pak tuší, co přijde a připraví se na to. Navíc si myslím, ze pevný režim má i svoje nevýhody. Prchate dom z venku nebo z návštěvy, abyste presne na minutu vykoupali nebo šli spát. To je pěkně naprd:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist