Budi se kvůli hladu nebo bolestma

Otázku položila: Bývalá uživatelka #29935 26.9.2016 9:53

Zdravim moc prosím o rady a vaše zkušenosti. 2,5 měsíční miminko sev noci budí kroucením a přežvykuje a mne si ručičkami obličej. Kdyz ji dam dudlík tak ho začne uplně sat. Tak ji dam nakojit. Potom ale zase hlavne přežvykuje a i kdyz by spinkala, nekdy na chvili zabere, tak zas ji to probudí. Prijde mi ze chce neco do pusinky, ale přitom dudlik vyplivne..a zase si ho veme a zas vyplivne. Šermuje ručkama a tak dokola. Pak usne ale po prvim buzeni spi už jen tak 2hodky nekdy i 1,5. A to až do rana, tak neklidne se tam pokrucuje. Cim to může byt? Je kojená, ale většinou ji poslední kojeni (kolem 19h ) musim dat Um. Odpoledne totiz už je neklidna a porad hladova. Trpi i na brisko (ted hlavně navečer)..nakonec pres to kroucení usne, ale pak to je boj v noci. Dávám ji vecer Probiotika. Ma s tim nekdo zkušenosti? Ma v noci hlad nebo se budi kvuli necemu jinemu, abych ji tim kojenim ještě vice neublížila. Ale vzdy je to cca po 3 h. K ránu pak častěji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • muze to byt nekolik veci:
    a) prdiky a boleni briska - zkuste predevsim hlidat to, co jite - zda nejite nadymave potraviny, zaradit v rozumne mire fenyklovy caj (pro sebe), prip. nejake kapicky pro malou - espumisam, sabsimplex nebo babycalm a vyhodit, nebo zmenit UM. Pravidelne zkuste masirovat brisko po smeru hodinovych rucicek, cvicit nozickama, davat hodne na brisko, prip. brisko nahrivat
    b) rustovy spurt - byva kolem 3.mesice a deti jsou jak otesanci a porad jedi a jedi a jedi. chce to kojit a kojit a kojit, mlicko se za par dni prizpusobi zvysene poptavce a je zase na chvili klid
    c) malo kojite. mlicko je i piti. zkuste jist a pit po trech hodinach. to je pro ditete teror. kojte klidne casteji. MM je dobre stravitelne, ublizit ji nemuzete. prso je tak pro miminko prirozeny zpusob na utiseni. nekdy tedy nechteji kojit, ale jen dumlat. dudliku se ne nadarmo rika siditko a spousta deti neni blbych a chce proste to prave - prsicko:)

  • hajtlik26.9.2016 10:50

    Měli jsme podobně, malý měl neustále hlad, kojení mu nestačilo. Bojovali jsme od porodnice do 2 měsíců a pak jsem přešla na UM, od té doby klid. Někdy prostě kojení nejde. První jsem kojila 7 měsíců druhé nešlo, nic se neděje. Dudlíka mi taky nikdy nechtěl, byla jsem ráda :)

  • Lexie051026.9.2016 10:49

    Svoje zkušenosti zatím nemám, ale pracovala jsem na dětským. Tak mě napadlo když píšeš že v 19.00 dáváš UM, tak jestli nemá problémy po tom UM. Jestli jí vyhovuje, někdy dětičky po něm měli zácpy, bolení bříška, měli po něm hlad protože jim dostatečně nevyhovovalo. Někdy stačilo jen vyměnit UM za jinou značku a upravilo se to. Dáváme i na prdíky ob krmení, nebo s každým jídlem.

  • marketaj26.9.2016 12:41

    Prvni syn dudlik nesnasel a flusal ho do dalky, druhemu jsem ho pres kecy vsech okolo ani nenabidla. Prvni byl od 7.tydne na mm/um a budil se na jidlo po 3-4 hodinach, zvlast kdyz mel nutrilon good night, tak spal 4 hodiny. Druhy je plne kojeny a v noci se mi budil do 3,5 mesice neklidem, kdyz nebyl v zavinovacce, takze jsme zavinovali a byl klid. Jinak kojim obcas nonstop, kojim v leze a maleho mam v posteli. Spime spolu a je klidny. Musis zkouset, univerzalni recept neni. Nevzdavej kojeni, prikladej, bud trpeliva, chovej a nestresuj se.

  • sisterrys26.9.2016 13:35

    Ahoj, malý mi teď ve 4 měsících dělá to samé, i ty projevy jsou stejné - převaluje se, cucá ruce, dudlík vyplivuje, nezabere, i když je evidentně unavený. U nás to je hlad. Máme druhou laktační krizi. Když mu dám mlíko nebo UM, podle toho, jestli mlíko je nebo není, tak se zklidní a hezky spí. Budí se ale po 3 hodinách i tak.
    Podle mě kojením ublížit nemůžeš. Kdyby měla dost, tak přestane sát, případně přebytek vyblinká;-) Ale chce to fakt zjistit, jestli to nemůže být i třeba tím bříškem. Zvaž návštěvu nebo konzultaci s laktační poradkyní. Mě dost pomohla.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist