Špinění a žádná menstruace

Otázku položila: Bývalá uživatelka #37866 6.9.2017 20:13

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat. Na konci minulého roku jsem vysadila HA. Asi 3 měsíce jsem to měla a od března nee. Byla jsem na gyndě ten mi pichl vyvolávačku. Na konci července jsem to dostala. Na konci srpna ani ještě dnes jsem to ale opět nedostala a asi už týden pouze špiním a minulý týden mě pobolíval podbříšek jako bych to měla dostat.. Počkám ještě do konce září a pojedu opět na gyndu.. Měla jste některá z Vás taky takové problémy ???

Doktor mi předepsal UTROGESTAN ale říkal že to mám brát 16 den po menstruaci, měli jste někdy tyto prášky ??

Moc děkuji za odpověď :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • jitkab19826.9.2017 22:08

    Z vlastní zkušenosti mohu říct, že jestli se snažíš otěhotnět, tak bych návštěvu lékaře moc neodkládala.
    Po vysazení HA jsem menstruovala asi 3 měsíce, a pak to najednou vůbec nepřišlo. Radovala jsem se, že se zadařilo, ale všechny testy negativní. Dostala jsem vyvolávačku a další měsíc opět nic, tak další vyvolávačka a nasazen utrogestan na srovnání cyklu. Viditelně jsem měla problém, když jsem bez léků nebyla schopná menstruovat, ale doktorka to sváděla na manžela (poslala ho na spermiogram, který moc dobře nedopadl). Po roce jsem to vzdala a vyměnila gynekoložku a do toho se ještě přihlásila do CAR, kde teda zjistili, že mám polycystycké vaječníky, takže moje hormony fungovaly úplně blbě. Mimochodem to zjistili podle hormonálního profilu, který mi ta stará doktorka dělala taky a říkala, že je naprosto v pořádku. Nakonec jsem teda měla těch problémů ještě víc (a manžel byl v pořádku) a nezbylo mi nic jiného než si pořídit dítě pomocí IVF. Po porodu, když jsem přestala kojit, tak jsem byla překvapená, že jsem menstruaci dostala, ale bohužel jen dvakrát, a pak se to opakovalo. Bez hormonů menstruaci prostě mít nebudu. Nejhorší bylo, že čím déle jsem ty hormony brala, tak i s utrogestanem jsem měla cyklus tak všelijak. Po roce a něco mi ho chtěla vysadit, že zkusíme, co to udělá, ale protože jsem se rozhodla pro další dítě, tak jsme ho nechali, ať to nemám moc rozhašené, když budu plánovat transfer. Teď jsem ve 20.tt.
    Takže z vlastní zkušenosti teda říkám, že pokud to nefunguje jak má a nebo dokonce ani s utrogestanem, tak je možné, že můžeš mít nějaký hormonální problém, se kterým bude těžké otěhotnět. Neříkám teda, že nemožné.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist